Αξιώνουν αποζημιώσεις Γεροσκήπου και κοινότητες

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΣΑΠΑΗ... θαλασσοταραχή που πλήττει εδώ και δύο μήνες την Πάφο δεν λέει να κοπάσει. Οι φουρτούνες για τον Δήμο δυναμώνουν συνεχώς, με τους μικρότερους δήμους της πόλης να ταράζουν και πάλι τα νερά. Δήμος Γεροσκήπου και επτά άλλες κοινότητες της περιφέρειας διεκδικούν ποσό πέντε και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, από τον ΣΑΠΑ, προκειμένου να τα διαθέσουν για βελτιωτικές εργασίες στους δρόμους.

Τα ίδια τα μέλη του ΣΑΠΑ κάνουν λόγο για άθλια κατάσταση στους δρόμους, εξαιτίας των κακοτεχνιών των εργολάβων που συμμετείχαν στη δεύτερη φάση του

αποχετευτικού συστήματος. Το αίτημα υποβάλλεται προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με σκοπό να δοθεί άδεια εκταμίευσης πέντε εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα διατεθούν στις τοπικές Αρχές για επιδιόρθωση των δρόμων.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΣΑΠΑ, Μιχάλη Παυλίδη, έγιναν σημαντικά λάθη στο παρελθόν, τα οποία αφορούν τις εγγυήσεις των συμβολαίων των εργολάβων, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι έκλειναν τα μάτια σε πολλές δυσλειτουργίες. Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Παυλίδης προειδοποιεί τους εργολάβους για επιστροφή των χρημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γεροσκήπου ήταν η πρώτη τοπική Αρχή που πριν καν ξεσπάσει το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ είχε κινηθεί δικαστικά κατά του οργανισμού, απαιτώντας αποζημιώσεις για τις πρωτοφανείς κακοτεχνίες σε δρόμους του Δήμου κατά την εκτέλεση των εργασιών. Ήδη, κατά την τελευταία συνεδρία του ΔΣ του ΣΑΠΑ, λήφθηκε απόφαση όπως ανατεθεί σε γραφείο μελετών η διενέργεια ελέγχων αντοχής των δρόμων, προκειμένου να αποδειχτεί ότι οι εργολάβοι δεν είχαν εργαστεί ακολουθώντας τα σωστά πρότυπα. Στόχος, ανέφερε ο δήμαρχος Γεροσκήπου, είναι το κόστος που υφίστανται οι καταναλωτές του ΣΑΠΑ μέσω των υψηλών αποχετευτικών τελών να μειωθεί.Απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουνΣε μιαν άλλη εξέλιξη, απαράδεκτα χαρακτήρισε τα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην Επαρχία Πάφου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του. «Είναι πράγματα απαράδεκτα» είπε, σημειώνοντας παράλληλα πως ασφαλώς τον θλίβει το γεγονός ότι η κοινωνία δεν πάει καθόλου καλά και ότι ο καθένας εκμεταλλεύεται τη θέση που έχει. «Η θέση δεν είναι ούτε για κομπασμό, ούτε για κλοπές, αλλά για προσφορά», σημείωσε.

Επεσήμανε, ακόμη, πως οφείλουμε όλοι να προσφέρουμε τον καλό εαυτό μας στην υπηρεσία του λαού που μας έταξε τόσο ο Θεός όσο και η Κυβέρνηση να υπηρετούμε αυτό τον λαό. Είναι, συνέχισε, απαράδεκτες καταστάσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα όπως ο «πέλεκυς πέσει βαρύς», και να μη συνεχίσει αυτή η απαράδεκτη κατηφόρα όπου, δυστυχώς, όπως είπε, η πλειοψηφία των υπαλλήλων εκμεταλλεύονται τη θέση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα