Αύριο τελικά η υποβολή για επανακαταμέτρηση στο Δήμο Λεμεσού

Αύριο η υποβολή εκλογικής αίτησης για επανακαταμέτρηση των ψήφων στον Δήμο Λεμεσού, από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Ανδρέα Χρίστου.

Όπως αρμοδίως πληροφορείται το Sigmalive, η αναμενόμενη για σήμερα υποβολή αίτησης για επανακαταμέτρηση των ψήφων της εκλογικής αναμέτρησης Δεκεμβρίου 2016 για τον Δήμο Λεμεσού, δεν υλοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγκάθι στη διαδικασία αποτελεί ο προβληματισμός σε σχέση με τα άτομα τα οποία θα πρέπει να υπογράψουν την αίτηση

για την επανακαταμέτρηση. Επιδίωξη, είναι το αίτημα να έχει υπογραφεί από άτομα τα οποία να εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή ισχύ και υπόσταση, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο θα εξετάσει την αίτηση.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν, πάντως, ότι θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η αναγκαιότητα υπογραφής της αίτησης για επανακαταμέτρηση από τον ίδιο τον Ανδρέα Χρίστου. Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, κάτι το οποίο -εκτός απροόπτου- αναμένεται να γίνει μέχρι αργά σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις 20 Δεκεμβρίου 2016, το ΑΚΕΛ προβληματιζόταν για το κατά πόσο θα έπρεπε να κάνει προσφυγή για επανακαταμέτρηση των ψήφων της εκλογικής αναμέτρησης.

Η επίσημη ορολογία που χρησιμοποιείται είναι "εκλογική αίτηση" και εκτός απροόπτου, θα υπογραφεί από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Ανδρέα Χρίστου.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες, θέλουν τους βουλευτές του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Καυκαλιά και Κώστα Κώστα, τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Πανίκο Λεωνίδου, αλλά και τον επαρχιακό γραμματέα Λεμεσού της ΕΔΕΚ Λεύκιο Δοράτη να υπογράφουν.

Αρμόδιο για να εξετάσει την εκλογική αυτή αίτηση, σύμφωνα με τον περί Δήμων Νόμο, είναι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Σύμφωνα με τον περί Δήμων Νόμο, όταν η υπόθεση αφορά δημοτικές εκλογές, η εξέταση γίνεται από το επαρχιακό δικαστήριο και όχι από το Ανώτατο.

Βασικό επιχείρημα της προσφυγής από πλευράς Ανδρέα Χρίστου, είναι οι αναφορές από άτομα τα οποία μετείχαν στην καταμέτρηση των ψήφων για ψηφοδέλτια και κάλπες που δεν σφραγίστηκαν, αλλά και τη μη συμμετοχή εκπροσώπων του Ανδρέα Χρίστου στη διαδικασία καταμέτρησης. Οι υποστηρικτές Ανδρέα Χρίστου υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία των νόμιμων ψήφων κατά την εκλογική αναμέτρηση πήγε στον κ. Χρίστου, άρα αδίκως δεν ανακηρύχθηκε εκείνος δήμαρχος αντί του κ. Νικολαΐδη.

Αυτό που μένει να διαφανεί, θα είναι η επίδραση που θα έχει η κίνηση αυτή στη λειτουργία του δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που θα χρειαστεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Επίσης, άγνωστο παραμένει το κατά πόσο οι αποφάσεις που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο θα ισχύουν, σε περίπτωση που το Δικαστήριο αποφανθεί ότι νικητής των εκλογών είναι ο Ανδρέας Χρίστου.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος Σταύρος Π. Παύλου, εκ μέρους του δικηγορικού οίκου Πατρίκιος Παύλου &Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λεμεσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα