Αύριο οι εξετάσεις για θέσεις στην Κεντρική Τράπεζα

Γύρω στα 2.700 άτομα παρακάθονται αύριο σε εξετάσεις θέσεις Λειτουργών Β’ Τάξης, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης και αρχίζουν στις 08:20.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΤΚ, η εξέταση αφορά εξέταση ικανοτήτων, στην ελληνική γλώσσα, η οποία θα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές ενότητες, ήτοι γλωσσικού, αριθμητικού και επαγωγικού συλλογισμού. Η εξέταση ικανοτήτων έχει ετοιμαστεί από εταιρεία

του εξωτερικού, ειδικά για την ΚΤΚ, αναφέρεται.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα προχωρήσουν στο Β’ στάδιο αξιολόγησης που αφορά εξειδικευμένη εξέταση.

Διευκρινίζεται πως ο αριθμός των υποψηφίων, που θα κληθούν στο Στάδιο Β’ της αξιολόγησης, θα είναι κατά το μέγιστον δεκαπλάσιος του αριθμού των κενών θέσεων που καθορίστηκαν, κατά σειράν κατάταξης, και νοουμένου ότι έχουν εξασφαλίσει κατά ελάχιστον 40% για κάθε μια από τις τρεις ενότητες ξεχωριστά και κατά μέσο όρο 50% και στις τρεις ενότητες και υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα για την κάθε θέση για την οποία υπέβαλαν αίτηση. Σημειώνεται ότι δεν αναφέρεται ο αριθμός των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί.

Η διαδικασία προνοεί και Γ’ στάδιο αξιολόγησης, το οποίο αφορά προφορική αξιολόγηση των υποψηφίων, για να διαπιστωθούν οι εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες τους επί του αντικειμένου, καθώς και οι διαπροσωπικές τους δεξιότητες/ικανότητες. Σε αυτό το στάδιο, που είναι το τελικό,θα είναι ο τριπλάσιος του αριθμού των κενών θέσεων που καθορίστηκαν. Θα κληθούν οι πρώτοι υποψήφιοι κατά σειρά κατάταξης στο Στάδιο Β’.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει στη βάση του σταθμικού μέσου όρου των τριών σταδίων. Το Στάδιο Α’ θα έχει βαρύτητα 25%, το Στάδιο Β’ βαρύτητα 50% και το Στάδιο Γ’ βαρύτητα 25%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα