Αύριο η Επιτροπή Αξιολόγησης για την Κάρτα Φιλάθλου

Ακόμα μια ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινάει χωρίς την εφαρμογή της πολυδιαφημισμένης κάρτας φιλάθλου. Εμπλοκές στη διαδικασία κατακύρωσης της προσφοράς. Αύριο συνεδριάζει εκ νέου για δεύτερη αξιολόγηση των προσφοροδοτών η Επιτροπή Αξιολόγησης, μετά την γνωμοδότηση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.

Ένα θέμα στο οποίο η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει επενδύσει πολλά σε

σχέση με την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, φαίνεται να μένει για το επόμενο χρονικό διάστημα σε στασιμότητα.

Συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε στη διαδικασία κατακύρωσης της προσφοράς για τη δημιουργία της κάρτας φιλάθλου καθυστερεί τη λήψη τελικής απόφασης από το ΔΣ ΚΟΑ, σε σχέση με το ποια θα είναι η εταιρεία που θα προχωρήσει στη δημιουργία της κάρτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα συνέλθει αύριο για να αξιολογήσει εκ νέου τις προσφορές, λαμβάνοντας υπόψη και τη γνωμάτευση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών σε σχέση με τους προσφοροδότες.

Το ΔΣ του ΚΟΑ θα συνέλθει εκτός απροόπτου την Τρίτη, για να πάρει μια τελική απόφαση, ανάλογα βέβαια και με την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Η καθυστέρηση αυτή, ενδεχομένως να οδηγήσει και στην αναβολή της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου και για αυτή την ποδοσφαιρική σεζόν.

Τι είναι η κάρτα φιλάθλου

Η έκδοση κάρτας φιλάθλου αφορά όλους όσοι πάνε γήπεδο είτε είναι κάτοχοι εισιτήριων διαρκείας είτε όχι.

Σύμφωνα και με τη σχετική νομοθεσία, η κάρτα φιλάθλου εκδίδεται στο όνομα συγκεκριμένου προσώπου και πάνω στην κάρτα θα υπάρχει η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός μητρώου της κάρτας του κάθε φιλάθλου.

Η κάρτα φιλάθλου είναι ένα από τα μέτρα που ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου προωθεί προς αντιμετώπιση και εξάλειψη της βίας στα γήπεδα.

Οι απόψεις σχετικά με τη χρήση αλλά και τη χρησιμότητα της κάρτας φιλάθλου διχάζουν τους οπαδούς καθώς υπάρχει μερίδα οπαδών που θεωρούν τη κάρτα φιλάθλου ως προσπάθεια φακελώματος, υπάρχει όμως και μερίδα που θεωρεί την εφαρμογή του μέτρου αυτού ως άκρως αποτελεσματική για την πάταξη της βίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα