Αβέρωφ: Ξεκάθαρος ο ΠτΔ μέσα από την ομιλία του στον ΟΗΕ

Η χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ήταν ξεκάθαρη για το όραμά του για την πατρίδα μας και όλοι αναμένουμε πως μέσα από τη συνέχιση του εντατικού διαλόγου θα σπάσει το αδιέξοδο, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις, το απόγευμα στη Λεμεσό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη χθεσινή ομιλία του, "κατέγραψε το όραμά του για την Κύπρο, το όραμά

του για τη χώρα του, πώς θέλει και επιδιώκει την επανένωση του τόπου".

Την ίδια ώρα, σημείωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο πως υπάρχουν κάποιες αδιαπραγμάτευτες θέσεις και αρχές που είναι προϋπόθεση για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Θεωρούμε, συνέχισε, πως οι μέχρι σήμερα επαφές και διαβουλεύσεις του ΠτΔ στέφθηκαν με επιτυχία, του δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσει ξένους ηγέτες, εκπροσώπους κυβερνήσεων, να μιλήσει σε δεξαμενές σκέψης.

" Η χθεσινή ομιλία του ήταν ξεκάθαρη για το όραμά του για την πατρίδα μας και όλοι αναμένουμε πως μέσα από τη συνέχιση του εντατικού διαλόγου θα σπάσει το αδιέξοδο", είπε και υπογράμμισε πως "δεν βάζουμε και δεν δεχόμαστε χρονοδιαγράμματα, αλλά την είναι ώρα δηλώνουμε και εμείς όπως και ο ΠτΔ πως, αν η Τουρκία επιδείξει πραγματική πολιτική βούληση, ναι, μπορούμε να επιλύσουμε το Κυπριακό και να έχουμε μια συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα