Αβέρωφ: Όφελος από επιστροφή των πυκνοκατοικημένων περιοχών

Η επιστροφή πυκνοκατοικημένων περιοχών θα ωφελήσει αριθμητικά περισσότερους πρόσφυγες και η αξία των συγκεκριμένων περιοχών θα είναι μεγαλύτερη εκτιμά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Η μαγική συνταγή για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιστροφή προσφύγων και μείωση του κόστους της λύσης είναι συγκεκριμένη, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου της κατεχόμενης Κυθρέας και των 6 γύρω χωριών που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αφού κατέστησε σαφές ότι κατανοεί τον πόθο των προσφύγων για

επιστροφή της περιοχής τους υπό ε/κ διοίκηση, ανέφερε ότι δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες και όλες οι περιοχές να επιστραφούν υπό ε/κ διοίκηση.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα συμπεράσματα εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας σε ό,τι αφορά οικονομικές πτυχές της λύσης του Κυπριακού ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι υπάρχουν νούμερα τονίζοντας ότι για πρώτη φορά και με πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη, κλήθηκαν να κάνουν μελέτες το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Δήμαρχος Κυθρέας τόνισε ότι οι κάτοικοι της κυθρέας και των γύρω περιοχών αναγνωρίζουν την ανάγκη για έντιμους συμβιβασμούς. Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για τα τετελεσμένα που δημιουργούνται στην περιοχή.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε με νόημα ότι είναι σωστή η θέση "να μην περιμένουμε πολλά δισεκατομμύρια από τρίτους για τη λύση του Κυπριακού αναφέροντας ότι ο ίδιος θεωρεί πως αυτό το επιχείρημα είναι σημαντικό όπλο στα χέρια της ε/κ πλευράς, έτσι ώστε να προσπαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να πετύχει τέτοια διευθέτηση του περιουσιακού και τέτοια συμφωνία στο εδαφικό που θα μειώνει αισθητά το κόστος του περιουσιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα