Αβέρωφ: Να κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε σήμερα ότι ο δρόμος της επίλυσης του κυπριακού θα είναι δύσκολος, αλλά πρόσθεσε πρέπει να κρατήσουμε του παράθυρο της ελπίδας ανοικτό.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Σύμβουλο του ΟΗΕ και UNDP Roelf Meyer, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι σε αυτό τον τόπο έχουμε μεγάλα οράματα να δούμε τον τερματισμό των διαχωριστικών γραμμών και να ζήσουμε σε μια Κύπρο

επανενωμένη, προσθέτοντας ότι πρέπει να πάψει η Λευκωσία να είναι η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εξέφρασε την ελπίδα η προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού να έχει μια θετική κατάληξη, σημειώνοντας πως γνωρίζει ότι “αυτός ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά αυτό το παράθυρο ελπίδας θα το κρατήσουμε ανοικτό”.

“Όταν με το καλό θα έχουμε ένα τελικό αποτέλεσμα εκεί όλοι μας με αντικειμενικότητα και αίσθημα εθνικής ευθύνης να αξιολογήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά και θα κληθούμε από την ιστορία να πάρουμε τις αποφάσεις χωρίς να προδικάζουμε. Είτε το ναι σε οποιαδήποτε λύση, είτε το όχι έστω και αν η λύση είναι καλή”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα