Αβέρωφ: Κάθε παιδί που γεννιέται αποτελεί εθνικό πλούτο

Κάθε παιδί που γεννιέται αποτελεί εθνικό πλούτο, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, προσθέτοντας ότι αυτό ενισχύει τη διατήρηση του δημογραφικού χαρακτήρα του τόπου.

Ο κ. Νεοφύτου ανακοίνωσε επίσης ότι ο ΔΗΣΥ μελετά πρόταση για δημιουργία ενός κοινωνικού πακέτου που θα ανακατανέμεται στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες εφόσον προηγηθεί επιπρόσθετο πλεόνασμα στα οικονομικά του κράτους.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, συνεχάρη την Οργάνωση λέγοντας ότι τα μέλη της άντεξαν τις δυσκολίες και παρά τις περικοπές που έγιναν λόγω της οικονομικής κρίσης, συμπεριφέρθηκαν με πολύ υπεύθυνο τρόπο.

"Είναι η ομάδα που βοηθά την οικονομία. Κάθε παιδί που γεννιέται είναι εθνικός πλούτος και προσφέρει στο εθνικό εισόδημα αλλά κυρίως για την Κύπρο έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία και αξία το ότι ενισχύει την διατήρηση τουλάχιστον του δημογραφικού χαρακτήρα της κυπριακής κοινωνίας”, είπε.

Σχετικά με τα αιτήματα της Οργάνωσης, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τα οικονομικά δεδομένα του κράτους επιτρέπουν λελογισμένα να τεθούν προτεραιότητες με κοινωνική ευαισθησία.

“Θεωρώ την ομάδα των Πολυτέκνων ως μια από αυτές τις πολύ ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για αυτό και κρίνω λογικό μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του κράτους ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τόσο το θέμα του επιδόματος τέκνου όσο και του επιδόματος μάνας”, είπε.

Αναφέρθηκε και σε μια μελέτη του ΔΗΣΥ που βρίσκεται υπό εξέλιξη και αφορά επιπρόσθετο πλεόνασμα.

Οπως εξήγησε, η πρόταση του ΔΗΣΥ είναι όταν η απόδοση της οικονομίας είναι πέραν των στόχων που θέτονται - και με βάση τους δημοσιονομικούς κανόνες- τότε για τα επιπρόσθετα πλεονάσματα να δημιουργείται αυτόματα ένα κοινωνικό πακέτο, το οποίο με κοινωνική ευαισθησία και προτεραιότητες να ανακατανέμεται στις ομάδες που έχουν την περισσότερη ανάγκη.

O Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, Ντίνος Ολύμπιος, είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν κάποια θέματα που έχριζαν διευκρινίσεων σχετικά με υποσχέσεις που δόθηκαν για επαναφορά κάποιων αιτημάτων των πολυτέκνων.

Οπως είπε, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποσχέθηκε να μελετήσει τα αιτήματα μαζί με τους συνεργάτες του και θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα εντός των προσεχών ημερών και ενόψει της 7ης Μαΐου, ημέρας κατά την οποία η Οργάνωση τιμά την Πολύτεκνη Μάνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords