Αβέρωφ: Επειδή έχουμε εκλογές να ανατινάξουμε τη χώρα; (vid)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μίλησε για τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας.

Αρχικά, σχολιάζοντας την απουσία της ΕΕ από την Πενταμερή, είπε ότι «αυτοί που νυχθημερόν αναθεματίζουν την Ευρώπη, το 2013 της φόρτωσαν ότι ευθυνόταν για το κούρεμα, για το δημοσιονομικά μας προβλήματα και για οτιδήποτε στραβό σε αυτό τον τόπο φταίει η ‘’κακιά’’ Ευρώπη, τώρα αγάπησαν αυτή την Ευρώπη, χωρίς να έχουν καμιά επαφή με τους θεσμούς. Από την άλλη υπάρχει σωρεία

πολιτικών που μας δηλώνει ότι η ΚΔ θα είναι εκλιπούσα στη Σύνοδο. Γιατί πάνε οι ίδιοι σε μια διάσκεψη που θα είναι ζημιογόνα για τον τόπο; Η πλειοψηφία αυτών που θα πάνε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι ενάντια στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Άρα πάνε να τον συμβουλέψουν για να πετύχει ο πρόεδρος τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, κάτι που οι ίδιοι θεωρούν καταστροφικό για τη χώρα; Όλες αυτές τις παραδοξότητες ζούμε εδώ και δεκαετίες. Η Ευρώπη έστειλε σαφέστατο μήνυμα. Διαμήνυσε ότι η οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να είναι συμβατή με το κεκτημένο και τις ευρωπαϊκές Αρχές, να δημιουργεί ένα λειτουργικό κράτος όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη».

Σε ερώτηση γιατί πάνε μαζί με τον πρόεδρο στη Γενεύη, απάντησε ότι «πάμε για να στηρίξουμε τον πρόεδρο στην προσπάθεια να σπάσει το αδιέξοδο και πιστεύουμε ότι υπό τις περιστάσεις δεν υπάρχει άλλο μοντέλο λύσης που να επιτυγχάνει τους εθνικούς στόχους να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή, από τις τουρκικές εγγυήσεις και να ζήσουμε σε μια επανενωμένη Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι «δεν έχω υψηλές προσδοκίες ότι θα βγει μια ανακοίνωση ότι όλα βαίνουν εξαιρετικά, μπαίνουμε σε μια διαδικασία και ανοίγει το παράθυρο σε μερικές βδομάδες να έχουμε επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, ούτε περιμένω ότι με το πέρας της Συνόδου Γενεύης θα λύσουμε το Κυπριακό. Από την άλλη δεν συμφέρει σε κανένα από τους διεθνείς παίκτες να έχει η διάσκεψη πλήρη αποτυχία. Γι αυτό εκτιμώ ότι η προσπάθεια θα παραμένει ζωντανή, με ένα ανακοινωθέν από τα ΗΕ ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται στην κατεύθυνση μιας συμφωνημένης λύσης».

Όσον αφορά στην επεισοδιακή Ολομέλεια της Βουλής, σημείωσε ότι «είναι καιρός να διακρίνουμε, φταίει ο Συναγερμός τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όχι να φταίει η αντιπολίτευση, έκαναν την συνεδρίαση ως την τελική εκδήλωση τους για τις εκλογές, με ένα πλειστηριασμό προτάσεων, τροπολογιών μπας και αφήσουν οποιοδήποτε είτε δυσαρεστημένο είτε που έχει οποιοδήποτε πρόβλημα που θεωρούν ότι πρέπει να του δώσουν έστω και μια λύση που δεν θα εφαρμοστεί, αυτά είναι που παρατηρούμε».

Διερωτήθηκε «εάν το διακύβευμα είναι ο ανεύθυνος λαϊκισμός ή η σοβαρότητα; Όταν χθες είχαμε 13 προτάσεις για να αλλάξουμε τα φώτα του χρηματοπιστωτικού τομέα, είναι σοβαρά ζητήματα επειδή έχουμε εκλογές να ανατινάξουμε τη χώρα; Και αντί να προωθούμε τις μεταρρυθμίσεις που είναι για το καλό της κοινωνίας, πάμε με λαϊκίστικές προσεγγίσεις να οδηγήσουμε τη χώρα μας πίσω σε αυτά τα βιώματα του 2013;».

Σε ερώτηση εάν ως αντιπολίτευση ο ΔΗΣΥ λειτουργούσε με αυτό τον τρόπο, κάλεσε «να αφήσουμε επιτέλους τις γενικότητες. Κυβερνούσε ο Χριστόφιας και μιλούσα για την αναγκαιότητα να λάβουμε μέτρα για να μην καταστραφεί η χώρα. Πήγαινα στη Βουλή μετά που πείστηκε η Κυβέρνηση Χριστόφια να φέρει νομοσχέδια για περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και δεν μπορούσα να μπω στη Βουλή γιατί ακόμα και τα παιδιά του μακαριστού Χριστόφια ήταν με τηλεβόες και έβριζαν τον Αβέρωφ γιατί πήγαινε να υποστηρίξει τα νομοσχέδια του πατρός».    

Διαβάστε επίσης: Η Βουλή αποφάσισε αναβολή 13 προτάσεων νόμου-Βουλευτές αποχώρησαν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αβέρωφ, Επειδή,averof, epeidi