Αθωωτικό το πόρισμα του Γεν. Εισαγγελέα για Μπαγκλαντές

Η Ελεγκτική Υπηρεσία με σημερινή της ανακοίνωση σημειώνει ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας για το θέμα της παραχώρησης άδειας εισόδου φοιτητών από τη Μπαγκλαντές επιβεβαιώνει την ορθότητα των θέσεων της για το θέμα.

Στην ανακοίνωση του, ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει πως «διαπιστώθηκαν σοβαρά στοιχεία που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη γνησιότητα παρουσιασθέντων για εγγραφή φοιτητών από τη Μπαγκλαντές σε κυπριακά πανεπιστήμια ιατρικών πιστοποιητικών και τραπεζικών καταστάσεων λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν για εξασφάλιση

άδειας εισόδου στη Δημοκρατία και συνακόλουθης εγγραφής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Η Ελεγκτική Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι σε χθεσινή της ανακοίνωση, σε απάντηση των δηλώσεων του ΥΠΕΣ, ανέφερε ότι «ο Υπουργός δήλωσε πως δήθεν ούτε το υπουργείο Εξωτερικών, ούτε η Αστυνομία μπορούσαν να διαβεβαιώσουν ότι τα έγγραφα των φοιτητών είναι πλαστά και ότι δήλωναν πως «φαίνεται να είναι πλαστά».

Υπενθυμίζει ακόμη ότι στη χθεσινή της ανακοίνωση, η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε αναφέρει ότι η θέση ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων σε μια ξένη χώρα «δεν είναι όλη η αλήθεια».

«Η Αστυνομία εντόπισε πλαστά έγγραφα, αυτά που κατά τον Υπουργό δεν μπορούσαν να εντοπιστούν. Αυτό δε που φάνηκε είναι ότι οι διαδικασίες ήταν διάτρητες, και μετά τη δική μας παρέμβαση έχουν αλλάξει. Αυτό θα έπρεπε να είχε πράξει και ο Υπουργός. Να στείλει το θέμα στο Γενικό Εισαγγελέα και να εισαγάγει σωστές διαδικασίες. Αντί αυτού, αγνόησε την ύπαρξη πλαστών εγγράφων και επέλεξε μη σύννομες διαδικασίες που τώρα εγκαταλείπονται», σημειώνει.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα