Αθωώθηκαν για 12 κιλά ναρκωτικά –Κάηκαν τα τεκμήρια στο Δικαστήριο

Την αθώωση δυο κατηγορουμένων για υπόθεση ναρκωτικών, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η σχετική αθώωση αποτελεί την πρώτη παρενέργεια μετά την πυρκαγιά πριν από πέντε μήνες στο επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και την καταστροφή δεκάδων τεκμηρίων.

Οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες, επειδή δεν έτυχαν δίκαιης δίκης, αφού δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να εξετάσουν τα τεκμήρια της υπόθεσης.

Όπως

προσθέτει το δημοσίευμα, η απόφαση αυτή δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Η υπόθεση, όπως σημειώνεται, αφορούσε δυο πρόσωπα από τη Λεμεσό που συνελήφθησαν στις 13/4/2016 σε κατοικία και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούσαν: Την κατοχή με σκοπό την προμήθεια εφτά κιλών κοκαΐνης, την κατοχή με σκοπό την προμήθεια πέντε κιλών κάνναβης, την κατοχή εκρηκτικών υλών και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης, προσθέτει το δημοσίευμα, είχε εγείρει θέμα μη δίκαιης δίκης για τους πελάτες του. Ένεκα της καταστροφής των τεκμηρίων, η παρουσίασή τους κατέστη αδύνατη.

Το Κακουργιοδικείο στην απόφασή του ανέλυσε τις επιπτώσεις από το γεγονός ότι ελλείψει των τεκμηρίων δεν μπορούσε να τα εξετάσει με δικούς του εμπειρογνώμονες, κρίνοντας ότι η καταστροφή τους δημιουργεί δυσμένεια στην υπεράσπιση.

Ως εκ τούτου, η δυσμένεια αυτή στην υπεράσπιση, προσθέτει, είναι ανυπέρβλητη και έχει ως αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή δίκαιης δίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα