Αθώος ο Στρος-Καν για τα «ροζ» πάρτι

Αθώο έκρινε τον πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν, η γαλλική Δικαιοσύνη, για την υπόθεση των «ροζ» πάρτι στα οποία φέρεται να είχε συμμετάσχει.

Η σημερινή απόφαση κλείνει επί της ουσίας έναν κύκλο τεσσάρων ετών για τον Στρος Καν, ο οποίος είχε καθαιρεθεί από τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, για υποθέσεις που αφορούσαν σεξουαλική επίθεση (σ.σ. υπόθεση της καμαριέρας Ναφισατού Ντιαλό) αλλά και μαστροπεία σε ξέφρενα πάρτι που φέρονταν να πραγματοποιούνταν την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Τι είπε στους δικαστές

Ο Στρος Καν δήλωσε σήμερα ενώπιον των δικαστών ότι όσο ήταν απασχολημένος «να σώζει τον κόσμο» από την οικονομική κρίση, είχε ανάγκη από κάποιες «συνεδρίες αναψυχής».

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 65χρονος Στρος-Καν κατηγορούνταν ότι διοργάνωνε σεξουαλικά πάρτι με τη συμμετοχή ιερόδουλων, μεταξύ του 2008 έως 2011 στη Λίλλη, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Οι εκδιδόμενες που έπαιρναν μέρος στα όργια με τον Στρος Καν έχουν καταθέσει ότι δεν διασκέδαζαν καθόλου και έκαναν λόγο για «ζωώδεις» καταστάσεις.

Κατά τις τρεις εβδομάδες που προηγήθηκαν ο Γάλλος πολιτικός επέμεινε στη γραμμή ότι δεν γνώριζε πως οι νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στα όργια ήταν πόρνες, αλλά απλώς «ελευθεριάζουσες νέες».

Από 240 σελίδες αποτελούνταν το βαρύ κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, υπήρχαν αναφορές για πάρτι οργίων τα οποία φερόταν να διοργάνωνε ο ίδιος σε Βέλγιο, Γαλλία και ΗΠΑ. Στα εν λόγω πάρτι καλούνταν πόρνες, οι οποίες έκαναν σεξ με τους παρευρισκομένους, συμπεριλαμβανομένου και του Στρος-Καν.

Μέσω των συνηγόρων του ο Ντομινίκ Στρος Καν δήλωνε αθώος για τις περισσότερες από τις κατηγορίες που του αποδίδονταν. Οι δικηγόροι του μάλιστα ανέφεραν πως ο πελάτης τους ουδέποτε έκρυψε την προτίμησή του για πάρτι ανταλλαγής συντρόφων. Όμως, όπως ισχυρίζονταν, ο Στρος-Καν δεν γνώριζε ότι οι κοπέλες που συμμετείχαν στα πάρτι ήταν ιερόδουλες και ουδέποτε ο ίδιος είχε αναλάβει την οργάνωση αυτών των συγκεντρώσεων.

Η «μοιραία συνεύρεση» με τη Ντιαλό

Μοιραία ήταν για τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν η «ερωτική συνεύρεση» με την Ναφισάτου Ντιαλό, καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης.

Οι φήμες για τον παθολογικό εθισμό του στο σεξ, την εμπλοκή του στο δίκτυο πορνείας του ξενοδοχείου «Carlton» της Λιλ, η μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση της Τριστάν Μπανόν, αλλά και η εικόνα του με τις χειροπέδες, στοίχειωσαν τον Γάλλο πολιτικό, που είδε την καριέρα του να καταστρέφεται.

Η υπόθεση Ντιαλό πάντως μπήκε στο αρχείο έπειτα από πολύμηνες έρευνες και την αποκάλυψη ενός βίντεο που άλλαξε τα δεδομένα. Με πρόσβαση στις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου Sofitel στην Νέα Υόρκη η γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση τις τελευταίες κινήσεις του τέως ισχυρού άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και της καμαριέρας Νασιφάτου Ντιάλο που κατήγγειλε τον DSK για «σεξουαλική επίθεση».

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο, είναι η στιγμή που οι υπεύθυνοι ασφαλείας της αλυσίδας ξενοδοχείων Accor, όπου ανήκει το Sofitel, κύριος Γέαργουντ και κύριος Μέι, μετά από συνομιλία με την Νασιφάτου Ντιάλο, βρίσκονται μόνοι σε έναν άλλο χώρο του ξενοδοχείου και πραγματοποιούν αυτό που ονομάστηκε από τον γαλλικό Τύπο ως «ο χορός της χαράς». Οι δύο υπεύθυνοι ασφαλείας αγκαλιάζουν και συγχαίρουν ο ένας τον άλλον, λίγο πριν κληθεί η αστυνομία της Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο.

Με το πέρασμα του χρόνου, κερδίζει η θεωρία περί συνωμοσίας -ενορχηστρωμένης από υψηλά γαλλικά κλιμάκια- εις βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν.

Πηγή zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα