Αθλητής της χρονιάς ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ο αθλητής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχτηκε ο κορυφαίος για το 2016 από τους αθλητικούς συντάκτες.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, παρέλαβε την συγκεκριμένη τιμητική διάκριση για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Ο Έλληνας αθλητής παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Σωτήρη Τριανταφύλλου.

Ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς σημείωσε: »Δεύτερη σερί χρονιά. Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είναι πολύ όμορφο. Χαίρομαι πάρα πολύ. Το λέγαμε παλιότερα

να είστε δίπλα μας και τώρα το βλέπουμε. Συνεχίστε έτσι, να είστε δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι πολύ ωραία. Προετοιμάζομαι για Τόκιο, έχει αρχίσει η δουλειά κι επειδή ο δρόμος είναι δύσκολος και θα συνεχίσω με τη Stoiximan, αυτό είναι σίγουρο, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της, γιατί είμαστε μαζί συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη, που έχει γενέθλια σήμερα και είναι για μένα ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου, τον γιατρό Οδυσσέα Παξινό. Όπως βλέπετε η αποστολή μας μεγάλωσε κατά πολύ και ευχαριστώ τον κ. Καπράλο γι' αυτήν την ιδέα και είμαι σίγουρος ότι στο Τόκιο η αποστολή θα είναι τριψήφια σε αριθμό. Θέλω να φτάσουμε μέχρι το Τόκιο με όλα τα αποτελέσματα όπως τα έχουμε ξεκινήσει μέχρι τώρα. Ευχαριστούμε πολύ».

Υποψήφιοι για το βραβείο ήταν ακόμη ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στην μαραθώνια κολύμβηση Σπύρος Γιαννιώτης και ο Κώστας Φιλιππίδης, αθλητής του επί κοντώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα