Ατέρμονη περίοδος περισυλλογής στο Κυπριακό

Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες για αλλαγή του παγιωμένου σκηνικού αναμένει η Λευκωσία το τελευταίο αποτύπωμα του Έσπεν Μπαρθ Έιντε στο Κυπριακό, το οποίο θα συμπυκνωθεί σε μια αναμενόμενα «νερόβραστη» έκθεση για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ και τα όσα έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα με ακρογωνιαίο πάντα λίθο την αποτυχία της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά.

Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι η περίοδος περισυλλογής συνεχίζεται και ρίχνουν την μπάλα σε Αναστασιάδη – Ακιντζί ενώ γενικότερη στασιμότητα επικρατεί στο σύνολο της διεθνούς κοινότητας που βλέπει αποτελμάτωση της προσπάθειας

και διολίσθηση σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών το οποίο ενορχηστρώνει καθημερινά ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Πάντως, παρά τα περί του αντιθέτου σημερινά δημοσιεύματα περί αποστασιοποίησης της ΕΕ, κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο Σίγμα ότι: «Ουδέποτε υπήρξε από την Ε.Ε τέτοιο μήνυμα, ότι δηλαδή το Κυπριακό μπαίνει στο συρτάρι.

Δεν υπήρξε αλλαγή πολιτικής

Αντίθετα η Ε.Ε παραμένει δεσμευμένη στις θέσεις που εξέφρασε γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μέσω Κύπρου περνά και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας".
Κάτι που βεβαίως δεν εναρμονίζεται με τη λογική Γιούνκερ ο οποίος εμμένει και επιμένει στον οδικό χάρτη που μονομερώς κατέθεσε στην Τουρκία και διαμέσου του οποίου ευελπιστεί να κάμψει τις αντιστάσεις της Λευκωσίας για αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Κοινότητα.

Στον Προεδρικό λόφο έχουν καταστήσει ξεκάθαρο πως άνευ υλοποίησης των Κυπρογενών υποχρεώσεων της Άγκυρας οι υποσχέσεις Γιούνκερ θα κινούνται στη σφαίρα του ανέφικτου.

Πόσο μάλλον όταν η Τουρκία δια του εγκάθετου της στα κατεχόμενα προσανατολίζεται σε κινήσεις επέκτασης της κατοχής όπως οι πληροφορίες για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Που φαίνεται ότι μετά την εκστρατεία καταγγελίας από τη Λευκωσία, να απομακρύνεται ως ενδεχόμενο με Προεδρικές πηγές να σημειώνουν την αλλαγή ρητορικής

«Οι δηλώσεις Ακιντζί στο πλαίσιο της συνέντευξης του δείχνουν μια αλλαγή στάσης καθώς μιλούν πλέον για κινήσεις που θα πρέπει να συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου ως ΜΟΕ αλλά δεν μπορεί να τίθεται θέμα νομιμοποίησης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου».

Βεβαίως ο κύριος Ακιντζί είπε επίσης πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδέχθηκε την πίσω από κλειστές πόρτες την εκ περιτροπής Προεδρία.
Κάτι που ανέβασε το θερμόμετρο στο εσωτερικό μέτωπο

Πρόεδρος ΔΗΚΟ

"Δεν μπορούμε να δεχθούμε θέσεις και προτάσεις που θα θέσουν τον κυπριακό ελληνισμό σε κίνδυνο, που θα μετατρέψουν την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο"

Και για αυτό απαιτείται νέα στρατηγική στο εθνικό θέμα κατέληξε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα