Ατασθαλίες στα Λεωφορεία της Κύπρου

Περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ, πλήρωσε από το 2010 μέχρι σήμερα ο φορολογούμενος πολίτης για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Βουλευτές, μέλη της επιτροπής ελέγχου, καλούν το Γενικό Εισαγγελέα να ανοίξει τον φάκελο συμβολαίων με τις εταιρείες λεωφορείων και να διερευνήσει λαναθασμένες αποφάσεις και το ενδεχόμενο διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Ενώπιον της επιτροπής, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης χαρακτήρισε το υφιστάμενο σύστημα κάκιστο. Ζήτησε προκήρυξη νέου ανοικτού διαγωνισμού για

συμβόλαια που θα ισχύσουν από τον Ιούλιο του 2020. Ούτε κατά διάνοια δεν θα πρέπει να επεκταθεί η υφιστάμενη σύμβαση, τόνισε .

Το Υπουργείο Μεταφορών προκήρυξε διαγωνισμό πρόσληψης συμβούλου.Οι οποίοι θα μελετήσουν την υφιστάμενη κατάσταση και θα προτείνουν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να νέα, σωστή διαδικασία αναζήτησης ανάδοχων εταιρειών.

Την άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει την πρακτική της Eurocypria και της Cyprus Airways, διατύπωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας."Πρέπει πρώτα να διερευνηθούν οι λόγοι που χάθηκαν 40 δις ευρώ κατά το κούρεμα των καταθάσεων και το τελευταίο να έλθει το θέμα των λεώφορείων".

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

"Ο ΔΗΣΥ είχε απόλυτο δίκαιο όταν δεν στήριξε το σύστημα των δημόσιων μεταφορών που υποστήριξε η κυβέρνηση Χριστόφια" ανέφερε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου με την Βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου να υποστηρίζει ότι "Πρόκειται για μικροπολιτικά πυροτεχνήματα. Βρισκόμαστε ένα χρόνο πριν τις εκλογές και οι κυβερνώντες το μόνο που ξέρουν είναι να ξεπουλούν δημόσια περιουσία".

ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι έκαναν λόγο για ακόμη ένα σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα