Άστραψε και βρόντηξε

Ο ΑΠΟΕΛ σκόρπισε τον τρόμο στο «Αμμόχωστος», διαλύοντας τη Νέα Σαλαμίνα με το εξωπραγματικό 9-0!

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0
ΑΠΟΕΛ 9
2’ Εφραίμ, 21' Στίλιτς, 43’ Ζάρκοβιτς (αυτ.), 45’, 51’ Ντε Βινσέντι, 61’ Βινίσιους, 83’, 88’ Καβενάγκι, 86’ Πιατκόφκσι

Ο φετινός ΑΠΟΕΛ

δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν σταματά πουθενά. Το τρένο του Τιμούρ Κετσπάγια πέρασε σαν σίφουνας και από το «Αμμόχωστος», φτάνοντας στο απίστευτο 9-0 (!) απέναντι στην άμοιρη Νέα Σαλαμίνα, αλλά και τα 38 τέρματα σε 8 αγωνιστικές!

Μπορεί να μοιάζει οξύμωρο, ωστόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν έφτασαν στα επίπεδα απόδοσης προηγούμενων αγώνων. Με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας στο πρώτο ημίχρονο, μετέτρεψαν σε γκολ τις τέσσερις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ενώ το ίδιο συνέβη και στο ξεκίνημα της επανάληψης, αφού έκαναν το 0-6 στις δύο πρώτες φάσεις που έφτιαξαν. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έριξαν λευκή πετσέτα και ο ΑΠΟΕΛ έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, πέτυχε άλλα τρία γκολ, είχε δοκάρι και άλλες χαμένες ευκαιρίες με το κοντέρ να σταματά τελικά στο εξωπραγματικό 0-9!

Ο Γιώργος Εφραίμ άνοιξε τον δρόμο προς τον θρίαμβο μόλις στο 2ο λεπτό (λίγο αργότερα τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή), τη σκυτάλη πήρε ο Στίλιτς, ακολούθησε το αυτογκόλ του Ζάρκοβιτς, για να πάρουν στη συνέχεια το όπλο τους οι Αργεντινοί άσοι. Από δύο φορές σκόραραν Ντε Βινσέντι και Καβενάγκι (έφτασε τα 12!), δίχτυα είδε και ο Βινίσιους, ενώ λογαριασμό με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ άνοιξε και ο Πιατκόφσκι.

Τον απίστευτο αριθμό των 38 τερμάτων σε 8 αγώνες αγωνιστικές έφτασε ο ΑΠΟΕΛ, με τον μέσο όρο γκολ ανά αγώνα να πλησιάζει τα 5. Εξίσου σημαντικό επίτευγμα και η ανέπαφη εστία που διατηρεί ο ΑΠΟΕΛ για 465 λεπτά, αφού για τελευταία φορά η εστία του Βάτερμαν παραβιάστηκε στο 75ο λεπτό του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής, κόντρα στην ΑΕΚ.

Μαζεύει τα κομμάτια της
Για τη νέα Σαλαμίνα τι να πει κανείς; Χθες βράδυ στο «Αμμόχωστος» γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Το βαρύ 9-0 δεν χωνεύεται. Υπάρχει όμως και η επόμενη μέρα και άπαντες οφείλουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να προετοιμαστούν για το παιχνίδι που ακολουθεί, με τον Άρη στο Τσίρειο. Δεν θα είναι εύκολο, το οφείλουν όμως στον κόσμο τους, ο οποίος έδωσε εντυπωσιακό «παρών» χθες στο γήπεδο, αλλά έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι και με καταρρακωμένο εγωισμό. Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Θα χρειαστεί προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, για να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους.

Απίστευτη αποτελεσματικότητα
Το χθεσινό 90λεπτο δεν σηκώνει μεγάλη κριτική και ανάλυση. Το εξωπραγματικό σκορ μιλά από μόνο του. Ο ΑΠΟΕΛ, πάντως, στο πρώτο ημίχρονο δεν έφτασε σε εντυπωσιακά επίπεδα απόδοσης. Μπορεί να πέτυχε τέσσερα γκολ μέχρι την ανάπαυλα, τα πέτυχε όμως σε… τρεις ευκαιρίες (το ένα γκολ σημειώθηκε με προβολή του Ζάρκοβιτς μετά από γύρισμα του Ντε Βινσέντι).

Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε από πολύ νωρίς τις προθέσεις του, καθώς πριν συμπληρωθεί το 2ο λεπτό ο Γιώργος Εφραίμ άνοιξε το σκορ, βρίσκοντας για 4ο σερί ματς δίχτυα.
Μετά το αρχικό σοκ, η Νέα Σαλαμίνα πήγε να βγάλει μιαν αντίδραση. Από το 10’ μέχρι το 20’ ήταν καλύτερη, δημιούργησε 2-3 καλές στιγμές, αλλά μέχρι εκεί. Κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Σε μιαν αντεπίθεση, στο 21’, οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν την μπάλα, με τον Καβενάγκι να βγάζει με τακουνάκι τον Στίλιτς απέναντι από τον Στέιμπορς και τον Βόσνιο να τελειώνει ιδανικά τη φάση.

Ο ρυθμός δεν ήταν καλός και όλα έδειχναν ότι το σκορ του ημιχρόνου θα ήταν το 2-0. Ο ΑΠΟΕΛ όμως χτύπησε δυο φορές μέσα σε δυο λεπτά και με τους Ζάρκοβιτς (43’, αυτογκόλ) και Ντε Βινσέντι (45’) έβαλε τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων.

Σκόραρε όποτε ήθελε
Τα όνειρα των γηπεδούχων μετατράπηκαν σε εφιάλτη στην επανάληψη.
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να είναι απίστευτα αποτελεσματικός, μετατρέποντας σε γκολ και τις επόμενες δύο φάσεις που έφτιαξε. Ο Ντε Βινσέντι στο 51’, με πλασέ-ζωγραφιά από τος ύψος της περιοχής έκανε το 5-0, ενώ στο 60’ ο Βινίσιους με κεφαλιά ανέβασε το σκορ στο 6-0!

Κάπου οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν λευκή πετσέτα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν έδειξε οίκτο. Με αγωνιστική πειθαρχία μέχρι το τελευταίο λεπτό, δημιουργούσε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και όποτε ήθελε πετύχαινε γκολ.

Από ένα πάρτι σαν το χθεσινό δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο Καβενάγκι. Μπορεί ο Αργεντινός σούπερ σταρ να άργησε να πάρει το όπλο, πρόλαβε όμως να πετύχει δύο γκολ (83’, 88’), ενώ είχε και ένα δοκάρι. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πιατκόφκσι, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, διαμορφώνοντας το… εξωγήινο 9-0!

Διαιτητές: Αβραάμ Τσούκκας (Σωτηρίου - Καλογήρου)
Κίτρινες κάρτες: Άντιτς.

Νέα Σαλαμίνα: Στέινμπορς, Γκράιμς, Άντιτς (46΄ Κυριάκου), Τσιγκουΐνι, Ζάρκοβιτς, Τσούρτσουριτς, Κούσουλος, Μπεμπά, Παύλου (64΄ Ονόρε), Αντόρνο (77΄ Πεδρίτο), Μακρίεφ.
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Αντωνιάδης, Καρλάο, Αστίθ, Μοράις, Βινίσιους (68΄ Ασσιώτης), Εφραίμ (25΄ Χαραλαμπίδης), Στίλιτς (61΄ Πιατκόφσκι), Ντε Βινσέντι, Καβενάγκι.

«Γίναμε ρεζίλι, παραιτούμαι!»
Τον εαυτό του στη διάθεση των συνεργατών του στο Δ.Σ. έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Πάρης Ανδρέου, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Εμφανώς απογοητευμένος από το ντροπιαστικό σκορ, τόνισε πως δεν μπορεί να ανεχτεί ένα τέτοιο ρεζιλίκι πως δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος. Αναλυτικά: «Ήταν μια ντροπιαστική ήττα. Μας πήρε πολλά χρόνια πίσω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απολογηθώ στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Γίναμε ρεζίλι. Σαν πρόεδρος δεν μπορώ να το δεχτώ. Υποβάλλω την παραίτησή μου. Δεν ανέχομαι αυτό το πράγμα και δεν μπορώ να δουλέψω με τέτοιου είδους αποτελέσματα. Θέτω τον εαυτόν μου στη διάθεση του διοικητικού συμβουλίου».

Ντε Γιόνκε: «Πρώτη φορά μού συμβαίνει»
«Το τελικό σκορ αδικεί τη Νέα Σαλαμίνα», τόνισε ο Τιμούρ Κετσπάγια
Δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε προηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο του «Αμμόχωστος» ο Γιονκ Ντε Γιόνκε, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. «Απολογούμαι πρώτα στον κόσμο για το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να πούμε. Πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι ενώ παίζαμε ποδόσφαιρο, δεν είχαμε συγκέντρωση σε καμία φάση του παιχνιδιού μας γι' αυτό και δεχθήκαμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει μόνο να επιτιθέμεθα, αλλά και να αμυνόμαστε. Πρώτη φορά μού συμβαίνει αυτό. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία στην καριέρα μου, να χάσω με τέτοιο σκορ. Το καλό είναι ότι χάσαμε τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα από τον ΑΠΟΕΛ, που είναι το πρώτο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα».

«Είμαστε σε εγρήγορση»
Από την πλευρά του ο Τιμούρ Κετσπάγια δήλωσε: «Είναι δύσκολο να μιλήσεις για το παιχνίδι μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Το σκορ αδικεί τη Νέα Σαλαμίνα, που έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα δεν θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα και θα συνεχίσει την καλή δουλειά. Από τη δική μας πλευρά, η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δικαιούμασταν τη νίκη. Βλέπουμε τη συνέχεια, έχουμε και πρωτάθλημα και Ευρώπη και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Καλή συνέχεια στη Νέα Σαλαμίνα και στον προπονητή της. Είναι μια ομάδα υποψήφια για την εξάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα