Αστεροειδής πλησιάζει τη Γη: Η αμυντική θωράκιση και τα σενάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Υπηρεσίες Διαστήματος για τον τεράστιο αστεροειδή που αναμένεται να περάσει αρκετά κοντά από τη Γη.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Αστροφυσικός, Χρύσανθος Φάκας, εξήγησε τις πιθανότητες πρόσκρουσης του αστεροειδούς αλλά και την αμυντική θωράκιση που έχει ετοιμαστεί στη Γη.

Διαβάστε επίσης:NASA: Οι 100 μέρες του Perseverance στον Άρη σε φωτογραφίες

Συγκεκριμένα ο κος Φάκας εξήγησε πως το γεγονός  ότι βρισκόμαστε σε επιφυλακή, σημαίνει

ότι οι Υπηρεσίες Διαστήματος, παρακολουθούν την τροχιά του αστεροειδή και γνωρίζουν ότι είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα να έρθει προς τη γη εντούτοις υπάρχουν κάποια όπλα-προστασίας, αμυντικές θωρακίσεις για τον πλανήτη που δεν έχουν όμως εφαρμοστεί μέχρι σήμερα».

Πρόκειται όπως είπε για βομβαρδισμό μ΄ένα πυρηνικό πύραυλο ή η προσπάθεια μιας βαρυτικής ώθησης αυτού του αστεροειδή για να αλλάξει η τροχιά.
«Αυτά τα σενάρια είναι η εσχάτη λύση σε περίπτωση που φτάσει στη γη απειλητικά. Ο συγκεκριμένος  αστεροειδής κινείται με 18 χιλιάδες χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Κάθε μέρα υπάρχουν αστεροειδείς που κινούνται γύρω από τη γη.  Υπάρχουν και κυπριακές αποστολές που ερευνούν τους αστροειδείς αυτούς. Αυτό το διάστημα έγιναν ορατοί άλλοι 4 μικρότερου μεγέθους» εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αστεροειδής, ΒΙΝΤΕΟ,asteroeidis, vinteo