Άστατος ο καιρός την Τετάρτη-Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Η ασθενής χαμηλή πίεση και η ασταθής αέρια μάζα, που επηρεάζουν την περιοχή, υποχωρούν σταδιακά.

Το απόγευμα παροδικές νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά

ενδέχεται να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο παροδικές νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ενώ από το αργά το βράδυ αναμένονται και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τρίτη και μικρή πτώση την Τετάρτη για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους, ήταν 45 εκατοστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα