Άσκηση πυρκαγιάς και διάσωσης σε σκάφος αναψυχής στο λιμανάκι Λατσιού

Άσκηση πυρκαγιάς και διάσωσης σε σκάφος αναψυχής στο λιμανάκι Λατσιού πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, σύμφωνα με τον Ανδρέα Κεττή Υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κεττής ανέφερε πως η άσκηση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος διεξαγωγής ασκήσεων

ετοιμότητας του πυροσβεστικού σταθμού της Πόλης Χρυσοχούς σε χώρους με αυξημένους κινδύνους όπως είναι το λιμανάκι στο Λατσί.

Ο σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση και η αξιολόγηση των πυροσβεστών του σταθμού πάνω σε συνθήκες αντιμετώπισης πυρκαγιάς και διάσωση ατόμου από μικρό πλοιάριο, ούτως ώστε να εφαρμόζονται οι ενδεδειγμένες διαδικασίες και να επιβεβαιωθούν οι γνώσεις και δεξιοτεχνίες  των πρώτων ομάδων ανταποκριτών, πρόσθεσε.

Δηλαδή, όπως εξήγησε, «να εφαρμόζουν τις σωστές διαδικασίες και να υπάρχει η συνεργασία που πάντα πρέπει να υπάρχει σε τέτοιου είδους περιστατικά με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε κάθε περίπτωση».

Αναφερόμενος στο σενάριο ο κ. Κεττής είπε πως λαμβάνεται μήνυμα στον πυροσβεστικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς από την Αρχή Λιμένων, ότι ξέσπασε σήμερα το πρωί πυρκαγιά σε πλοιάριο, κατά την διάρκεια συντήρησης.

Ακολούθως, συνέχισε, έγιναν κάποιες προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς από ομάδα της Αρχής Λιμένων και των ιδιοκτητών του σκάφους του λιμανιού με τα μέσα πυρόσβεσης που είναι εγκατεστημένα στην προβλήτα του λιμανιού, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Στην συνέχεια ζήτησαν την συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, εργάτης που εκτελούσε εργασίας συγκόλλησης αγνοείται εντός του καιγόμενου σκάφους. Ως εκ τούτου, είπε ο κ. Κεττής, έγινε άμεση ανταπόκριση με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον πυροσβεστικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και ενημερώθηκε η υπηρεσία ασθενοφόρων, η Λιμενικό Ναυτική Αστυνομία, ενώ ο πυροσβεστικός σταθμός της Πόλης Χρυσοχούς ενημέρωσε και τον πυροσβεστικό σταθμό Πάφου όπως υποστηρίξει και με άλλο όχημα από τον πυροσβεστικό σταθμό του Στρουμπιού την όλη επιχείρηση.

Επιπρόσθετα ο κ. Κεττής ανέφερε πως στις 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση για κατάρρευση κτιρίων μετά από σεισμό με την εμπλοκή όλων των επαρχιών και με την συνδρομή της ΕΜΑΚ.

Αυτές οι ασκήσεις, σύμφωνα με τον κ. Κεττή θα είναι ολοήμερες από το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα  και θα διεξαχτούν σε δύο χώρους  στο εκπαιδευτικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λοχ. Γιώργου Γιακουμή που εδρεύει στην ΕΜΑΚ στην Κοφίνου και στο Ζύγι, στο πρώην στρατόπεδο της 31ης Μοίρας Καταδρομών.

Διαβάστε επίσης: Έβαλαν φωτιά σε γυμνάσιο στον Στρόβολο- Εκτεταμένες ζημιές σε αίθουσα

Keywords
Τυχαία Θέματα