Ασκήσεις με ναυτικό και ΚΣΕΔ θα πραγματοποιήσει το ιταλικό πολεμικό ΕΤΝΑ

Σε δυο διαφορετικές ασκήσεις, μια με τη Διοίκηση Ναυτικού και μια με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, θα συμμετέχει το πλοίο υποστήριξης του ιταλικού πολεμικού ναυτικού "Etna", το οποίο ναυλοχεί από το πρωί στο λιμάνι της Λεμεσού.
 

Σε διάσκεψη Τύπου, το απόγευμα, ο κυβερνήτης - πλοίαρχος Luca Pasquale Esposito, ανέφερε πως έγινε ήδη ο σχεδιασμός άσκησης με το κυπριακό ναυτικό, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Λάρνακα, όπου θα γίνει ο σχεδιασμός άσκησης έρευνας και διάσωσης, σε συνεργασία με το ΚΣΕΔ.

Οι δυο ασκήσεις, πρόσθεσε,

θα πραγματοποιηθούν κατά την αναχώρηση του πλοίου, την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ σημείωσε ότι αυτές προσφέρουν την ευκαιρία για ενίσχυση της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των  δυο μερών και της βελτίωσης των διάφορων διαδικασιών.

Η Λεμεσός, αποτελεί την 7η και τελευταία στάση του πλοίου, το οποίο μεταφέρει 119 δευτεροετείς της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων καθώς και 17 αξιωματικούς και προσωπικό της Σχολής, ενώ το πλήρωμα του φτάνει τα 145 άτομα.

Το  Etna ξεκίνησε το εκπαιδευτικό του ταξίδι  στις 21 Ιουλίου, από το λιμάνι του Τάρα και αφού επισκέφθηκε την Ταγγέρη, τη Βαρκελώνη την Τύνιδα, τον Πειραιά, την Κωνσταντινούπολη και τη Χάιφα, κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσού, σημαίνοντας και το τέλος του εκπαιδευτικού του ταξιδιού για το έτος 2019.

"Σταματάμε σε διάφορα λιμάνια για να επιτρέψουμε στους μαθητές της σχολής, να γνωρίσουν άλλες κουλτούρες, να έρθουν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να μάθουν πώς να συναναστρέφονται με τους κατοίκους της κάθε πόλης", συμπλήρωσε ο πλοίαρχος Esposito.

Οι μαθητές της Σχολής, συνέχισε, εκπαιδεύτηκαν για πρώτη φορά σε πολεμικό πλοίο, μαθαίνοντας τις δυνατότητες του και το πώς αντιμετωπίζονται διάφορα προβλήματα από το πλήρωμα.

Αναφερόμενος στην πρωινή συνάντηση του με το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, είπε πως ενημερώθηκε για την ανάπτυξη της πόλης και όπως ο ίδιος είδε από τη σύντομη περιδιάβαση του, "η Λεμεσός φαίνεται να αναπτύσσεται ραγδαία και να είναι μια ενεργή πόλη"

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το πλοίο την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, από τις 14.00 έως τις 18.00, ενώ σημειώνεται πως οι επισκέπτες πρέπει να ενημερώσουν σχετικά, μέχρι αύριο την Τετάρτη και ώρα 18.00, επικοινωνώντας στα αγγλικά, με το Γραφείο του Στρατιωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Λευκωσία, στο email [email protected], αποστέλλοντας τα στοιχεία του δελτίου ταυτότητάς τους.

Η διοίκηση και το πλήρωμα του Etna θα παραθέτει απόψε δεξίωση σε επισήμους, στην παρουσία και του Ιταλού Πρέσβη στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα