ΑΣΔΥΚ: Μόνο το 1/3 των αστυνομικών είχε εκπαίδευση για αντιμετώπιση επεισοδίων

Τη δημιουργία μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε όλες τις επαρχίες εισηγείται ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομίας ΑΣΔΥΚ, Λουκάς Χρίστου, με αφορμή τα έκτροπα που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, εξήγησε ότι «η δημιουργία τους θα σημαίνει ότι θα είναι συγκροτημένες ομάδες, θα έχουν καθημερινή τριβή με το αντικείμενό τους, θα έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα υπάρχουν κατάλληλα οχήματα, έτσι ώστε και να υπάρχει ασφάλεια των αστυνομικών

αλλά και να μπορούν να προστατεύουν τους πολίτες και τις περιουσίες».

Τόνισε ότι «τώρα συστήνεται μια αντιοχλαγωγική για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Μαζεύουν αστυνομικούς από διάφορα πόστα, αστυνομεύουν για το περιστατικό και μετά επιστρέφουν στα καθήκοντά τους. Γι αυτό τον λόγο δεν υπάρχει ομοιογένεια, δεν υπάρχει ο σωστός εξοπλισμός και δεν υπάρχει συνεχόμενη εκπαίδευση».  

Επίσης, ο πρόεδρος Κλάδου Αστυνομίας ΑΣΔΥΚ ζητάει να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, αφού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, υπάρχουν υπερεξουσίες και ο αστυνομικός κατηγορείται τις περισσότερες φορές άδικα.  

Σε ερώτηση τι πήγε λάθος στο Ελευθερία, απάντησε ότι «ναι μεν υπήρχαν 86 αστυνομικοί αλλά οι 12 ήταν αντιοχλαγωγική και ένας αξιωματικός, 13. Υπήρχαν επίσης άλλα 20 άτομα από τη ΜΜΑΔ. Άρα μόνο το 1/3 είχαν την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια. 

Διαβάστε επίσης: 

Έντονος ο Χριστοδουλίδης: Είτε κάποιοι θα συμμορφωθούν ή αγώνες κεκλεισμένων

ΦΩΤΟ: Καταζητείται ο 25χρονος Χρίστος για τα επεισόδια στο «Ελευθερία»

Keywords
Τυχαία Θέματα