Λ/σια:Αρνήθηκαν τις κατηγορίες για απόπειρα φόνου 46χρονου

Οι δύο ύποπτοι για την υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον 46χρονου από τη Λακατάμια, που έγινε στις 9 Νοεμβρίου του 2017, στην περιοχή Ορόκλινης, αρνήθηκαν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, τις επτά εναντίον τους κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου απήγγειλε στους δύο υπόπτους, ηλικίας 38 και 45 χρόνων, από τη Λάρνακα, τις κατηγορίες, που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα φόνου, κατοχή εκρηκτικών υλών, χρήση εκρηκτικών υλών, χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ (ΔΟΚΟ),

παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ και κατοχή πυροβόλων όπλων με σκοπό επαγωγή βλάβης.

Οι δύο απάντησαν μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες και ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 15η Μαρτίου του 2018 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Στο πινάκιο της υπόθεσης υπάρχουν συνολικά 30 μάρτυρες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων από τα Νοσοκομεία Λεμεσού και Λευκωσίας, τα ΤΑΕ Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας και τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τα μεσάνυκτα της 9ης Νοεμβρίου του 2017, άνδρας 46 ετών από τη Λακατάμια, επισκέφθηκε το ΤΑΕΠ του Γ. Ν. Λεμεσού τραυματισμένος από σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου στην ωμοπλάτη.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού επισκέφθηκαν τον τραυματία, ο οποίος ανέφερε πως λίγες ώρες πριν τον τραυματισμό του, μετά από συνεννόηση που είχε τηλεφωνικώς, αρχικά με τον 45χρονο και στη συνέχεια με τον 38χρονο, τους οποίους γνωρίζει προσωπικά, μετέβη στην περιοχή Ορόκλινης, σε συγκεκριμένο σημείο που του είχε υποδείξει ο 38χρονος, για να συναντηθεί μαζί του με σκοπό να αγοράσει μικρή ποσότητα ναρκωτικών.

Όταν ο 46χρονος έφτασε γύρω στις 10 το βράδυ, σύμφωνα με τα όσα είπε στους ανακριτές, στο σημείο συνάντησης με το αυτοκίνητό του, αντιλήφθηκε τον 38χρονο, που του υπόδειξε να προχωρήσει πιο κάτω ώσπου να κανονίσει κάτι άλλο, εννοώντας να του παραδώσει ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, πίσω από αυτόν βρισκόταν ακόμα ένα αυτοκίνητο και σ’ αυτό καθόταν ένα άτομο, το οποίο γνωρίζει εξ όψεως.

Ο 46χρονος, αφού προχώρησε λίγο πιο κάτω, έκανε επαναστροφή και πλησίασε το αυτοκίνητο του 38χρονου, ο οποίος στεκόταν έξω από το όχημα, ενώ εντός του αυτοκινήτου υπήρχαν ακόμα τρία πρόσωπα, ένας εκ των οποίων ήταν ο 45χρονος. Όταν ο 46χρονος πλησίασε σε κοντινή απόσταση, αντιλήφθηκε τον 45χρονο να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και να κρατεί στα χέρια του αντικείμενο, ένα κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποίο πρόταξε προς το μέρος του.

Ο 46χρονος επειδή φοβήθηκε, όπως κατέθεσε, ανέπτυξε ταχύτητα για να φύγει, ωστόσο άκουσε πίσω του δύο πυροβολισμούς και αντιλήφθηκε ότι είχε τραυματιστεί στην πλάτη και στο κεφάλι. Στη συνέχεια, το θύμα εγκατέλειψε τον χώρο της συνάντησης και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη, αφού έφερε πολλαπλά τραύματα στην αριστερή ωμοπλατιαία χώρα και ώμο μέχρι τη μεσότητα του βραχιονίου, τραύμα στην τραχηλική χώρα, τραύματα στο τριχωτό της κεφαλής και τραύματα στους δείκτες των δύο χεριών του.

Από εξετάσεις που έγιναν στο αυτοκίνητο του 46χρονου, διαπιστώθηκε ότι αυτό φέρει μια τρύπα διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών στο πισινό γυαλί και αριθμό ιχνών, τα οποία φαίνεται να προκλήθηκαν από σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρνήθηκαν, Λακατάμια,arnithikan, lakatamia