Αριστοδήμου: Δεν ενδιαφέρεται κανένας έχουν την πάντα τους φτιαγμένη

Για την εκτόξευση των τιμών μίλησε ο Λούκας Αριστοδήμου στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο σχολιάζοντας πως η αύξηση αυτή δεν φαίνεται να είναι παροδική.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως μόνο το κράτος και οι κυβερνήσεις μπορούν να κρατήσουν μια ισορροπία, να βελτιώσουν έστω και λίγο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και ιδιαίτερα τους νέους οι οποίοι έχουν πάρα πολλά παράπονα από εμάς, συνεχώς ζουν σε μία κατάσταση την οποία δεν ανέχονται πλέον και σιγά σιγά φεύγουν στο εξωτερικό ή αλλάζουν τρόπο ζωής.

«Δεν ενδιαφέρεται κανένας έχουν την πάντα τους φτιαγμένη άλλοι εντός και άλλοι εκτός

και δεν τους ενδιαφέρει αν θα φύγει και πάει στην άλλη άκρη του κόσμου. Ενώ εδώ ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι οι οποίοι πρέπει να είναι το στήριγμα της κοινωνίας, οι οποίοι πρέπει να διαιωνίζουν αυτή την κοινωνία, αρχίζουν να οπισθοχωρούν όλο και περισσότερο με διάφορους τρόπους και ο πιο συνηθισμένος για εκείνους που δεν μπορούν να πάνε εξωτερικό να ζήσουν και να δουλέψουν είναι να εγκαταλείψουν την ζωή από την άποψη ότι δεν κάνουν οικογένειες, δεν παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά».

«Ήμουν στο Σίγμα με τον κύριο Μιχάλαρο και μας τηλεφώνησε μία κοπέλα η οποία είπε πως είναι παντρεμένη, με μισθό περίπου χίλια ευρώ, έχει δύο παιδιά, χωρίς σπίτι, μένει με τους γονείς και δεν μπορεί να φτιάξει ένα σπίτι. Με χίλια ευρώ, τέσσερα άτομα με τόσα έξοδα που έχουν τα παιδιά, είναι δυνατόν σήμερα με αυτό το κόστος ζωής που έχει μειώσει τα εισοδήματα μας κατά 40%, πώς να ζήσεις;» σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι το κράτος μας δεν φρόντισε έγκαιρα να δημιουργήσει μια δομή ζωής καλή και αποδοτική για το ίδιο το κράτος. Το κράτος είναι από την τσέπη μας που δίνει και όχι από τις τσέπες αυτών που έχουν λιμουζίνες τα επιδόματα και τα ταξίδια. Στην Φινλανδία οι υπουργοί πάνε με τα ποδήλατα στην Βουλή ενώ εμάς ο κράτος φροντίζει πρώτα τις λιμουζίνες και μετά το οτιδήποτε άλλο.

Κληθείς να σχολιάσει τις αυξημένες τιμές των προϊόντων ο κ. Αριστοδήμου προτρέπει τον κόσμο να μην αγοράζει αγγουράκια. «Τα αγγουράκια είναι 90% νερό ας πιεί νερό τότε ο κόσμος. Φυσικά και το νερό το πληρώνουμε πολύ ακριβά και αν καθυστερήσεις θα πάρεις και αύξηση 10%». Πρόσθεσε επίσης πως ο άνθρωπος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στερηθεί και από την στιγμή που αυτό δεν γίνεται ο κόσμος αλλάζει. «Ο κόσμος από την επαρχία έχει καταντήσει να ζητά από τις τοπικές Αρχές να τους επιτρέψουν να εκτρέφουν μια κότα, ένα κουνέλι, για να έχουν λίγο κρέας. Αυτοί οι άνθρωποι αγοράζουν δέκα κιλά γκάζι στα 17-18 ενώ σε κάποιες περιπτώσεις που τους κουβαλούν από την πόλη μπορεί να τα πληρώνουν στα είκοσι ευρώ. Είναι απαράδεκτο»

Κλείνοντας, ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε πως αυτό το κράτος είναι μόνο για να εργοδοτεί τους ανθρώπους και να πληρώνει τους μισθούς χωρίς αποτέλεσμα. «Οι περισσότεροι είναι αναποτελεσματικοί. Αυτό που θα μπορούσε απλά να κάνει το κράτος, είναι να στείλει άτομα να ελέγξουν το αυτονόητο, εάν δηλαδή υπάρχει αισχροκέρδεια. Να πάει να ελέγξει τις υπεραγορές  τους εμπόρους γενικά των τροφίμων.

Γιατί πληρώνονται αυτοί που είναι εκεί στην υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή ή των υγειονομικών υπηρεσιών; Να αποφανθούμε επιτέλους πρώτα απ’ όλα αν λειτουργούμε σωστά και δεν κλέβουμε ο ένας τον άλλο, διότι δυστυχώς αυτό γίνεται. Σίγουρα δεν το κάνουν όλοι αλλά πάρα πολλοί το εκμεταλλεύονται. Είναι εξωγενή σε κάποιο βαθμό και λόγω της πανδημίας αλλά αυτά που κάνουμε εμείς είναι χειρότερα από αυτά που έρχονται από έξω. Δεν μπορεί το αλεύρι να διπλασιάζεται σε ένα μήνα όσο κι αν ακρίβωσε στο εξωτερικό, αυτό ήταν ευθύνη του κράτους να φροντίσει να έχει αποθέματα», είπε κλείνοντας ο κ.Αριστοδήμου

Keywords
Τυχαία Θέματα