Άριστη η οικονομική του κατάσταση, λέει το Κ.Σ. Χλώρακας

Άριστη είναι η οικονομική του κατάσταση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κ.Σ.Χλώρακας, σημειώνοντας ότι ο πρόσφατος απολογισμός των οικονομικών του δείχνει ότι παρόλο που τα τελευταία επτά χρόνια έγιναν έργα και παρεμβάσεις μεγάλης αξίας, τα οικονομικά του βελτιώθηκαν.

Όπως αναφέρεται, έχουν αποπληρωθεί όλα τα δάνεια αξίας €1.550.000 τα οποία είχαν συναφθεί για την αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης της Χλώρακας και δεν έχει συναφθεί κανένα νέο δάνειο. Ακόμη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη, τα ταμειακά

αποθέματα κυμαίνονται σταθερά πάνω από €1.600.000 κάθε τέλος του χρόνου όπως και το 2023, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο Συμβούλιο να χρηματοδοτεί και να εκτελεί τα έργα του απρόσκοπτα έως ότου εξασφαλίσει εκταμίευση χορηγιών και κονδυλίων.

Η αύξηση των εσόδων του Κ.Σ. Χλώρακας, προστίθεται στην ανακοίνωση, λόγω της αύξησης των τουριστικών κλινών και των νέων αναπτύξεων σε συνδυασμό με την επιλογή των οικονομικότερων λύσεων στο στάδιο του σχεδιασμού των έργων τους είναι ο λόγος που πέτυχαν οικονομική αυτονομία.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, μείωσαν κατά 20% τη φορολογία κοινοτικών υπηρεσιών μετά το 2020 λόγω των επιπτώσεων του κορωνοιού και αργότερα της ακρίβειας. Ακόμη δημιούργησαν 14 κατηγορίες ευάλωτων ομάδων που δικαιούνται έκπτωση στις φορολογίες και επανεξετάστηκε και επικαιροποιήθηκε η λίστα των δικαιούχων από το 2018 και μετά.

Σε αυτό το πλαίσιο και υπό το φως της επερχόμενης μεταρρύθμισης στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα εφαρμοστεί από την 1/7/2024 τόσο το Κ.Σ.Χλώρακας όσο και αυτά της Έμπας και Λέμπας που ανήκουν στο σύμπλεγμα Κοινοτήτων Δυτικής Πάφου, με τις καλές οικονομικές τους καταστάσεις θα ξεκινήσουν με όλα εχέγγυα και με θετικά δεδομένα για να εκτελέσουν έργα υπερτοπικής σημασίας αλλά και να προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στους κατοίκους τους, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα