ΑΡΗΣ-ΑΧΝΑ Πήρε ανάσα στον… χορό των πέναλτι

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κέρδισε τον Εθνικό, σε παιχνίδι όπου ο διαιτητής σφύριξε 4 φορές την εσχάτη των ποινών

ΑΡΗΣ 3
13΄πέν., 32 πέν., 84΄ πέν. Μάρτινς

ΕΘΝΙΚΟΣ 1
18΄ πέν. Πιντσέλι

Νίκη και βαθιά ανάσα πήρε ο Άρης κερδίζοντας με 3-1 τον Εθνικό στο «Τσίρειο». Το ματς εξελίχθηκε σε… παράσταση για πέναλτι -και τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν από τα 11 βήματα- αφού ο διαιτητής Γ. Νικολάου σφύριξε τέσσερεις φορές την εσχάτη των ποινών. Ο Μάρτινς με χατ-τρικ

από την άσπρη βούλα ήταν ο σκόρερ του Άρη που έφτασε τους 24 βαθμούς, ενώ για τον Εθνικό που έμεινε στους 30 είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Πιντσέλι.

Απανωτά πέναλτι

Ο Άρης, ο οποίος «καιγόταν» περισσότερο για τη νίκη, μπήκε επιθετικά στον αγώνα, ο οποίος είχε καλό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες, αλλά άνοιξαν το σκορ με πέναλτι το οποίο λανθασμένα δόθηκε από τον Γ. Νικολάου για χέρι του Στόιτσεφ. Ο Μάρτινς ήταν εύστοχος και έκανε το 1-0 στο 13΄.

Δεν πρόλαβε να χαρεί το γκολ ο Άρης καθώς ο Εθνικός ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι δηλαδή, με τον Πιντσέλι στο 18΄.

Ο Εθνικός, από τη στιγμή που αντέδρασε γρήγορα στο γκολ που δέχθηκε, ισορρόπησε για λίγο τον αγώνα. Όμως και πάλι ένα πέναλτι από χέρι αμυντικού του άλλαξε τις ισορροπίες. Δόθηκε σωστά αυτήν τη φορά σε χέρι του Κρατσούνοφ και ο Μάρτινς πάλι ήταν εύστοχος βάζοντας μπροστά τον Άρη στο 32΄.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν εκ νέου και στο 38΄ είχαν δοκάρι με τον Κιπιάνι.

Η επανάληψη

Ο Εθνικός ξεκίνησε κρατώντας πιο πολύ μπάλα και επεδίωξε το γκολ της ισοφάρισης. Αλλά ο Άρης μαζεύτηκε πίσω και δεν άφησε πολλούς χώρους. Παράλληλα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κι έτσι δεν είχαμε πολλές φάσεις όπως στο α΄ 45λεπτο.

Πάντως, η προσφυγική ομάδα ήταν αυτή που πλησίασε στο γκολ χάνοντας κλασική ευκαιρία στο 76΄, ενώ είχε δεύτερο δοκάρι με τον Ζελάγια στο 82΄.

Τέταρτο πέναλτι!

Και εκεί που πίεζε ο Εθνικός, ο Άρης κέρδισε τρίτο πέναλτι και ο Μάρτινς έφτασε στο χατ-τρικ ευστοχώντας ξανά (3-1), σφραγίζοντας τη νίκη της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Νικολάου
ΒΟΗΘΟΙ: Χαρ. Χαραλάμπους, Χρίστος Ε. Χρίστου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαννακόπουλος/ Στόιτσεφ, Χατζηβασίλης

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Μενέντες, Θεοφίλου, Ράσμους, Γιούσεφ (78΄ Γκονζάλες), Μάρτινς, Σκούρτης (46΄ Αντωνίου), Ευσταθίου, Μαραγκουδάκης, Φράγκος (75΄ Παναγή).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Πρόσεκ, Στόιτσεφ, Κρατσούνοφ, Κυπριανού (61΄ Ιλουρίτζε), Φιλίποφ, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χατζηβασίλης, Παπαγεωργίου, Ντόβμπνια, Ζελάγια.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

11΄ Μόνος ο Σκούρτης απέναντι στον Περόσεκ, πλάσαρε έξω.

13΄1-0 Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Στόιτσεφ που ήταν στο τείχος έπειτα από φάουλ. Το εκτέλεσε ο Μάρτινς κι άνοιξε το σκορ.

18΄ 1-1 Ο Γιαννακόπουλος ανέτρεψε τον Χατζηβασίλη και από τα 11 βήματα ο Πιντσέλι ισοφάρισε.

30΄ Κεφαλιά του Μαραγκουδάκη έδιωξε σε κόρνερ ο Πρόσεκ.

32΄ 2-1 Νέο πέναλτι για χέρι του Κρατσούνοφ στην περιοχή. Ο Μάρτινς πάλι ήταν εύστοχος.

34΄ Ο Σκούρτης έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας έξω.

38΄ Σουτ του Κιπιάνι στο κάθετο δοκάρι.

48΄ Πλασέ του Ζελάγια αποκρούστηκε σε κόρνερ.

55΄ Σουτ του Αντωνίου άουτ.

67΄ Φάουλ του Πιντσέλι, έδιωξε με γροθιές ο Γιαννακόπουλος.

69΄ Μακρινό σουτ του Κιπιάνι έξω.

76΄ Ο Γιαννακόπουλος είπε «όχι» σε κοντινό πλασέ του Χατζηβασίλη.

82΄ Σέντρα του Πιντσέλι και κεφαλιά του Ζελάγια στο οριζόντιο δοκάρι.

84΄ 3-1 Νέο πέναλτι υπέρ του Άρη για χέρι του Κρατσούνοφ. Ο Μάρτινς ξανά ήταν εύστοχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα