Αργυρού: "Να κάνουμε όλοι υπομονή"

Η ψεσινή ομιλία του προέδρου Συνδέσμου Διαιτητών, Μιχάλη Άργυρου στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή των διαιτητών, στάθηκε στις καταγγελίες Μάριου Παναγή τονίζοντας οτι όλοι πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι οι ανακριτές να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Αναλυτικά η ομιλία του:"Τις τελευταίες μέρες το ποδόσφαιρο διανύει σύκολες στιγμές. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στις καταγγελίες μέλους μας που αναστάτωσαν όχι μόνο τις οικογένειες των διαιτητών αλλά και την κυπριακή κοινωνία. Από την στιγμή που η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι οι ανακριτές

να ολοκληρώσουν τον έργο τους. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυπριακή δικαιοσύνη. Αν οι καταγγελίες είναι βάσιμες να πληρώσουν το αντίτιμο όσοι εμπλέκονται, είτε είναι διαιτητές, είτε παράγοντες, είτε ποδοσφαιριστές. Παραδειγματική τιμωρία σε όλους αυτούς που με τις πράξεις τους διασύρουν το πιο συναρπαστικό άθλημα.

Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού η οποία καλλιεργεί την επιδίωξη της νίκης, η ανοχή,η υπόθαλψη του αθλητισμού, η ημιμάθεια σε συνδυασμό με την ψευδαίσθηση της παντογνωσίας καθώς και η μη αποδοχή της ήττας έχουν δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες. Η εύκολη λύση είναι ο ανυπεράσπιστος διαιτητής. Αυτός είναι ανυπεράσπιτος και μπορεί να κλονιστεί γιατί είναι άνθρπωπος γιατί είναι αυτός που υφίσταται τις περισσότερες φορές ένα πολύπλευρο σφυροκόπημα για να φοβηθεί και να διαταραχθεί η ψυχολογία του.Εμείς ως διαιτητές έχουμε κάνει λάθη που έπρεπε να είχαν αποφευχθεί. Δεν εθεροτυφλούμε. Τα λάθη μας δημιούργησαν ένταση και εξόργισαν και μεγάλωσαν την κακοπιστία του κόσμου. Όλα αυτά προσπαθουμε να τα βελτιώσουμε και να τα εξαλείψουμε. Δεν είναι φαινόμενο μόνο στον τόπο μας τα λάθη. Όπου υπάρχει ποδοσφαιρο υπάρχει και λάθος.Απλά ο διαιτητής δεν μπορεί να μετατοπίσει το δικό του λάθος. Με συνεχή επιμόρφωση μπορούμε να βελτιωθούμε. Μέριμνα μας είναι να είμαστε δίπλα από τους διαιτητές και με την εκπαιδευτική διαδικασία να παρέμβουμε στον άνθρωπο διαιτητή. Να είναι σε μια διαρκή γνωστική ετοιμότητα των κανονισμών και εφαρμγή τους με την καλύτερη ψυχολογία σεβόμενος το προιόν που υπηρετεί, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και τον ίδιο του τον εαυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα