Αρχίζουν οι ακροάσεις της Ερευνητικής–Πότε καταθέτουν Αρχιεπίσκοπος και ΠτΔ

Αστυνομικές έρευνες και  ανακρίσεις που ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε συλλήψεις, αναμένεται να δρομολογήσει το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναμένεται να δοθεί στις Αρχές τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου.

Στην ενδιάμεση έκθεση θα περιλαμβάνονται υποθέσεις από όλες τις χρονικές περιόδους και συγκεκριμένα από το 2007 μέχρι και το 2020, αφού αποστολή της επιτροπής είναι να εξεταστούν όλες οι πολιτογραφήσεις.

Σύμφωνα με

πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, μέχρι στιγμής υπάρχει μονοψήφιος αριθμός υποθέσεων από τις οποίες ενδεχομένως να προκύπτουν ζητήματα διάπραξης ποινικού αδικήματος.

Το πόρισμα θα δημοσιευθεί, αλλά όπως και το πόρισμα Καλογήρου δεν θα αποκαλύπτει ονόματα και  διευθύνσεις τα οποία θα είναι  μαυρισμένα αφού με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα πρέπει να προστατευθούν προσωπικά δεδομένα ή να μην επηρεαστούν αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  Το ενδιάμεσο πόρισμα θα δημοσιευθεί μετά την συνάντηση της Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής θα γίνονται δημόσια, αρχής γενομένης την δέκατη ενάτη Ιανουαρίου, με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής στις 26 Ιανουαρίου ενώ ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα καταθέσει στις 2 Φεβρουαρίου.

Στο πολιτικό επίπεδο, το ΑΚΕΛ εξαπέλυσε νέα πυρά, κατηγορώντας τον Πρόεδρο για θεσμική διαπλοκή.

«Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέτρεψε στο Υπουργικό του Συμβούλιο να εγκρίνει αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις που έγιναν από το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε ο ίδιος. Ταξίδεψε δωρεάν με ιδιωτικά τζετ μεγαλοεπιχειρηματιών. Πρότεινε και συμφώνησε για το κούρεμα καταθέσεων, την ώρα που μέλη του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια εκτός Κύπρου και γλύτωσαν».

Άμεση ήταν η απάντηση της Προεδρίας, που έκανε λόγο για αναμάσημα αστήρικτων ισχυρισμών με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες με ήχο και εικόνα, της εμπλοκής ανώτατου στελέχους, βουλευτή και χορηγού του ΑΚΕΛ, στο βίντεο του ''Al Jazeera''.  Είναι, επίσης, σε όλους γνωστό ότι στελέχη του ΑΚΕΛ έχουν καταδικαστεί για διαφθορά και άλλα αδικήματα από τα δικαστήρια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε το ΑΚΕΛ να επικεντρωθεί, στις δικές του, τεκμηριωμένες με δικαστικές αποφάσεις, ήχο και εικόνα, βαρύτατες ευθύνες και εμπλοκή στη διαφθορά και να  αφήσει τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, ψιθύρους και  κακόβουλες επιθέσεις.

 Διαβάστε ακόμη: 

Με φωτογραφία απόδειξης εισφοράς απάντησε η Κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ για τη διαφθορά

Θα ακολουθήσει σχετικό βίντεο*

Keywords
Τυχαία Θέματα