Αρχίζει τη Δευτέρα η Γιορτή των Θυσιών

Μεθαύριο Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται το Κουρμπάν Μπαϊράμ (Γιορτή των Θυσιών) που διαρκεί τέσσερις ημέρες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, λόγω της κήρυξης αργίας και την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, φέτος η γιορτή θα διαρκέσει εννιά ημέρες. Την τέταρτη ημέρα, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, το λεγόμενο υπουργείο θρησκευτικών υποθέσεων έχει προγραμματίσει οργανωμένη επίσκεψη στον τεκκέ Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, οι ανταλλαγές ευχών για το μπαϊράμι, που είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες γιορτές των Μουσουλμάνων (μαζί με

το Σεκέρ μπαϊράμ που γιορτάστηκε νωρίτερα το καλοκαίρι), άρχισαν από χθες. Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Χουσείν Οζγκιουργκιούν αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό της “πρωθυπουργίας” ενώ τη Δευτέρα θα ανταλλάξει ευχές με τον κόσμο ο Τ/κ ηγέτης στο “προεδρικό” όπως και η “στρατιωτική” ηγεσία στη “διοίκηση” του κατοχικού στρατού.

Στο μήνυμά του για την Γιορτή των Θυσιών ο λεγόμενος υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων και μουφτής των Τ/κ, Ταλίπ Αταλάι αναφέρει ότι είναι μια αφορμή για ένα πνευματικό ταξίδι και να μοιραστούν χρόνο με τους δικούς τους ανθρώπους. Καλεί δε τους πιστούς να γιορτάσουν στο πλαίσιο αρχών, με σεβασμό στο περιβάλλον και να μην υποφέρουν τα ζώα που θα θυσιαστούν.

Η Κίπρις γράφει σήμερα ότι ούτε σε αυτό το μπαϊράμι η εμπορική κίνηση στην περιοχή της εντός των τειχών κατεχόμενης Λευκωσίας, γνωστή και ως Αράστα, ήταν η αναμενόμενη. Δημοσιεύει μάλιστα φωτογραφία από τον πεζόδρομο με τα καταστήματα που είναι άδειος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται ότι όχι απλά δεν έχουν δουλειά, αλλά πλέον δεν βλέπουν ούτε άνθρωπο, καθώς οι Τ/κ δεν περνούν από την περιοχή, δεν ψωνίζουν από εκεί, αλλά ούτε και τουρίστες επισκέπτονται την εντός των περιοχών Λευκωσία.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα