Αρχιζει στις 11 ο κλασσικός μαραθώνιος της Βουλής

 Το φλέγον θέμα των εκποιήσεων τίθεται εκ νέου την Πέμπτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στην τελευταία νομοθετικού περιεχομένου συνεδρία πριν τις θερινές διακοπές, με την αναβολή της συζήτησης να παρουσιάζεται ως ορατό σενάριο.

Ενώπιον του σώματος βρίσκεται η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, που συνυπογράφεται από το ΕΛΑΜ, την ΔΗΠΑ, την ΕΔΕΚ,

τους Οικολόγους και τρεις βουλευτές του ΔΗΚΟ, για παροχή του δικαιώματος σε δανειολήπτες προσφυγής στο Δικαστήριο για εξασφάλιση διατάγματος αναστολής προγραμματισμένης εκποίησης, προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενες καταχρηστικές ρήτρες και υπερχρεώσεις, καθώς και η πρόταση του Προέδρου της ΕΔΕΚ για την εκποίηση ακινήτου στην τιμή εκτίμησης κατά την ημερομηνία σύναψης μια δανειακής σύμβασης.

Κατά την προηγούμενη συνεδρία της Ολομέλειας αποφασίστηκε όπως η συζήτηση των δύο προτάσεων, με τις οποίες διαφωνούν Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, είχε αναβληθεί για μία βδομάδα, έπειτα από την ανακοίνωση τραπεζών και εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων για αναβολή εκποιήσεων για ΜΕΔ που εξασφαλίζονται με κύρια κατοικία αξίας μέχρι €350.000.

Στην ατζέντα της Ολομέλειας βρίσκεται επίσης το νομοσχέδιο που αφορά στην δημιουργία ειδικής δικαιοδοσίας στα Επαρχιακά Δικαστήρια για ταχεία εξέταση υποθέσεων ΜΕΔ με εξασφάλιση κύρια κατοικία μέχρι €350.000.

Ήδη η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της μετά τη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου εισηγήθηκε όπως αναβληθεί η ψηφοφορία τόσο του κυβερνητικού νομοσχεδίου όσο και της επίμαχης πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ και των άλλων κομμάτων.

Εξάλλου, το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε χθες πως το κόμμα θα στηρίξει αναβολή της συζήτησης των δύο νομοθετημάτων, προσθέτοντας πως σε περίπτωση ψηφοφορίας, θα στηρίξει το νομοσχέδιο για την ειδική δικαιοδοσία και θα απορρίψει την πρόταση νόμου.

Στην ατζέντα της Ολομέλειας βρίσκονται 59 θέματα, εκ των οποίων ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του κράτους (ο δεύτερος φέτος) ύψους €361 εκατομμυρίων.

ΥΠΟΙΚ: Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει όσα δήλωσαν τα τρία κόμματα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα