Αρχίζει η εκδίκαση του Μολδαβού για τις χρηματικές κομπίνες

Αναμένεται να αρχίσει σήμερα στις έντεκα το πρωί, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου η διαδικασία ακρόασης της αίτησης για έκδοση στις αμερικανικές αρχές του 30χρονου Μολδαβού ο οποίος συνελήφθη στις 28 Αυγούστου στην Πάφο με την κατηγορία της παράνομης ηλεκτρονικής μεταφοράς χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και για άλλες απάτες.

Ο 30χρονος φυγόδικος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές, σύμφωνα με απόφαση του δικαστή του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκου Μιχαηλίδη.

Τον

30χρονο αναζητούσαν οι αμερικανικές αρχές για την παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά των 3,5 εκατ. δολαρίων και για απάτες, αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά το 2012 με 2015 στις ΗΠΑ.

Αιτιολογώντας την απόφαση του ο δικαστής στην δικάσιμο της 13ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε στην σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά και στους σχεδόν ανύπαρκτους δεσμούς του 30χρονου με την Κύπρο.

Ο δικαστής Πανίκος Μιχαηλίδης είχε αναφέρει πως έλαβε υπόψη του τα παραδεκτά γεγονότα, λέγοντας μάλιστα πως λόγω του ποσού για το οποίο κατηγορείται ο 30χρονος ότι αποκτήθηκε με τη συνωμοσία , που είναι πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων , αναμένεται – όπως είπε- ότι σε περίπτωση καταδίκης του θα επιβληθεί μεγάλη ποινή.

Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να διαφύγει και δεν διασφαλίζεται η παρουσία του για την εκδίκαση της έκδοσης αίτησης εναντίον του, σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα