Άρχισαν ροές μεταναστών και από την Αττάλεια προς το Καστελόριζο

Άρχισαν ροές μεταναστών και από την Αττάλεια προς το Καστελόριζο, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την ανταποκρίτριά μας στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη. 

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, μετανάστες καταφτάνουν μέσω του αυτοκινητόδρομου του Κας D-400 στις ακτές της Αττάλειας περιμένοντας βάρκες να τους μεταφέρουν απέναντι στο Καστελόριζο, το οποίο απέχει μόλις 2.1 χλμ.

Ανάμεσά τους υπάρχουν ηλικιωμένοι, νέοι και παιδιά, οι οποίοι εξοπλίζονται με σωσίβια.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αναμένεται να φτάσουν κι άλλοι μετανάστες στην Αττάλεια για να περάσουν απέναντι στο ελληνικό νησί. 

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάλεσε την Ελλάδα να φερθεί ανθρώπινα στους πρόσφυγες. 

Όπως μεταδίδει η Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκους ΥΠΕΣ σΣημείωσε ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να επωμιστεί μόνη της αυτό το φορτίο, τονίζοντας πως διαχειρίστηκαν με ευσυνειδησία το ζήτημα, γι’ αυτό και φιλοξενούνται περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, από τους οποίους οι 3,6 εκατομμύρια είναι Σύροι.

«Αυτό που πρέπει να κάνουν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις μετά από αυτά τα τελευταία γεγονότα, είναι να στείλουν τους εκπροσώπους τους στα σύνορα της Ελλάδας και να δουν και να καταγράψουν την απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των μεταναστών. Καλούμε τους Έλληνες αξιωματούχους να συμπεριφερθούν, σύμφωνα με το δίκαιο και κυρίως την συνθήκη της Γενεύης του 1951 και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το σημαντικότερο να φερθούν με ανθρωπιά». 

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα επικρατεί ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρούν κατά διαστήματα και κατά μήκος των συνόρων να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Στις Καστανιές του Έβρου υπήρξαν και σήμερα επεισόδια, όπου έγινε χρήση χημικών και δακρυγόνων. 

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανέφερε πως εκατομμύρια μετανάστες θα κατευθυνθούν σύντομα προς την Ευρώπη.

Η Τουρκία, όπως ανέλυσε χθες η «Σημερινή», χρησιμοποιεί την μετανάστευση ως εργαλείο υβριδικού πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα