Αρχηγός στο ΣΙΓΜΑ - Δημόσια απολογία:"Το έμαθα απ΄τα Μέσα"

Λύπη και απολογίες εκ μέρους της ηγεσίας της Αστυνομίας εξέφρασε ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου για το περιστατικό της αντιτρομοκρατικής άσκησης που προκάλεσε πανικό χθες βράδυ στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Αρχηγός τόνισε τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του γιατί ως ηγεσία έλαβε γνώση του περιστατικού από τα Μέσα, όπως ανέφερε.

Μαρτυρία:"Χάσαμε χρόνια απ’τη ζωή μας- Κατάλαβαν τι έκαναν;"

Ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, δήλωσε ότι θα είναι αμείλικτος εκεί όπου υπάρχουν ευθύνες. Δήλωσε δε, ότι αναμένει το

πόρισμα της διοικητικής έρευνας.

ΚΕ στο ΣΙΓΜΑ: Θετική εξέλιξη η απολογία Αρχηγού

«Οι ασκήσεις ετοιμότητας είναι επιβεβλημένες στις μέρες μας και γίνονται. Υπενθυμίζω ότι στο πρόσφατο παρελθόν κάναμε ασκήσεις με σενάρια, Λευκωσία στο mall αλλά και Αμμόχωστο που ήταν διευρυμένη.Έγινε εκ των προτέρων ενημέρωση του κοινού και λήφθηκαν μέτρα προστασίας. Άνευ λόγου και αιτίας προκλήθηκε αναστάτωση», ανέφερε.

Η πληροφόρηση του Αρχηγού είναι ότι η επιχείρηση έγινε από ΑΔΕ Λεμεσού.

Κληθείς να σχολιάσει για το τι ακριβώς προβλέπεται από πλευράς ενημέρωσης της Ηγεσίας αναφορικά με την διεξαγωγή ασκήσεων, ο κ.Χρυσοστόμου είπε ότι, «Υπάρχουν ασκήσεις που γίνεται ανάκληση προσωπικού για να διαφανεί πόσο χρόνο θέλει προσωπικό, δεν χρειάζεται ενημέρωση αλλά στο τέλος για τα αποτελέσματα.

Όλες οι αντιτρομοκρατικές ασκήσεις (απειλή τρομοκρατίας), τέτοιας εμβέλειας, έπρεπε να ενημερωθεί αν όχι ο Αρχηγός τότε ο Βοηθός Αρχηγός, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά και να αποφευχθεί κίνδυνος».

«Συμμεριζόμαστε παράπονα και αναστάτωση συμπολιτών μας, δεν μας αφήνουν αδιάφορους. Περιμένω έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες αλλά και για να αποφευχθούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα».

Αναφορικά με τις φήμες περί εσκεμμένης παράκαμψης της ηγεσίας είπε, «Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, οι συνάδελφοι μου ουδόλως έδειξαν τέτοιες προθέσεις.

Από την άλλη θα πρέπει να επαναλάβω ότι τέτοιες ασκήσεις πρέπει να γίνονται για να είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα με πρώτιστο μέλημα την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού", σημείωσε.

Σχετικά με την ενημέρωση των μελών της Δύναμης που συμμετέχουν σε αυτές τις ασκήσεις ο Αρχηγός σημείωσε ότι "Ο καθένας είναι ενήμερος ότι πρόκειται για άσκηση αν πρόκειται για σενάριο αντιτρομοκρατικής". Παράλληλα απάντησε και για την χρήση πραγματικών πυρών, σημειώνοντας ότι σε αντιτρομοκρατικές ασκήσεις που γίνονται σε κατοικημένες περιοχές, σημείωσε ότι δεν χρησιμοποιούνται πραγματικά πυρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα