Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί ψάχνει αφορμές και απειλεί
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θέλει αφορμές και εκσφενδονίζει απειλές ότι η Τουρκία θα κάνει έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`.
Μιλώντας μετά το πέρας του μνημοσύνου του Γιώργου Ιωαννίδη, που τελέστηκε στην εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας στην Πάφο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε “Πιστεύω ότι η δήλωση του ΠτΔ είναι αρκετή και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, διότι η νομοθετική εξουσία είναι μια ανεξάρτητη εξουσία στην Κυπριακή Δημοκρατία που αποφασίζει μόνη της”.
“Άλλο η εκτελεστική εξουσία και άλλο η νομοθετική εξουσία”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι απειλές αυτές δεν θα λήξουν ποτέ. “`Εάν η Τουρκία έχει σκοπό να επέμβει, θα επέμβει είτε της δίδουμε αφορμές είτε δεν της δίνουμε”, είπε, ενώ καταδίκασε τις απειλές της `Αγκυρας.
Πιστεύω, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, ότι ο ΠτΔ δεν πρόκειται να λάβει υπόψη τις απειλές, καλώντας τον παράλληλα να κάνει το καθήκον του στο ακέραιο και λέγοντας πως η Εκκλησία θα τον στηρίξει.
Ερωτηθείς αν ήταν αναμενόμενη αυτή η συμπεριφορά του Τουρκοκύπριου ηγέτη, είπε “πιστεύω ότι εκμεταλλεύθηκε πέραν των ορίων αυτή την υπόθεση.” Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “άλλο το ένα, άλλο το άλλο”, σημείωσε.
Όσον αφορά την τουρκική κυβέρνηση, ανέφερε “ας κάνει ότι καλό νομίζει. Πιστεύω πως όσο και αν αδιαφορούν οι ισχυροί της γης, θα έρθει η ώρα που θα τον (Ερντογάν) θέσουν στη θέση που του αξίζει.”
Στο μεταξύ, στον επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε ότι ολόκληρη η ζωή του Γεώργιου Ιωαννίδη ήταν μια διαρκής συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες και σε εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, αλλά και η θητεία του στα πολιτικά αξιώματα ήταν μια διαδρομή ευσυνειδησίας, αξιοπρέπειας και συνεπούς προσήλωσης σε αρχές και αξίες.
Πηγή: ΚΥΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παντρεύτηκε πριν 67 χρονιά άλλα 6 βδομάδες μετά τον γάμο ο άντρας της εξαφανίστηκε - Σήμερα μαθαίνει την σοκαριστικη αλήθεια!
- Μια φοιτήτρια αγόρασε πρωινό σε έναν άστεγο – Φεύγοντας, της έδωσε ένα χαρτί με ένα θλιβερό μυστικό!
- Τι αλλάζει στην Σκλαβενίτης με το μεγάλο "deal"
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- Σεισμός ταρακούνησε την Πελοπόννησο
- Το καιρικό φαινόμενο που επιδεινώνει τις ημικρανίες
- Κουρής: Ποιο ήταν το χρέος της κυβέρνησης Καραμανλή
- Τη μισή ΑΕΚ ήθελε ο Ολυμπιακός
- Νέες θεραπείες για ασθενείς με ωχρά κηλίδα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Ελεύθερος εν αναμονή αναλύσεων 37χρονος για ναρκωτικά
- Μεγάλη πρόκληση!
- Χειροπέδες σε δύο 27χρονους για υπόθεση ναρκωτικών
- Το ένοχο μυστικό των McDonald's
- «Θέλει τον Κλοπ η Μπαρτσελόνα»
- «Μάχες» σε Αρένα, Τσίρειο και Παπαδόπουλός
- Αποθεώνουν Γιάννη οι σταρ του ΝΒΑ!
- Ανακαλύφθηκαν μικρόβια-μαθουσάλες ηλικίας έως 50.000 ετών
- Έκρηξη σε λεβητοστάσιο σε οικία στα Περβόλια
- Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον έναν να «καίγεται»
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί ψάχνει αφορμές και απειλεί
- Ο Κρίστιανσεν στέλνει το μήνυμα! (video)
- Στις φλόγες τυλίχθηκε παράγκα στο Φρέναρος
- Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Κύπρο το επόμενο τριήμερο
- Η άλλη όψη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
- Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο σε οπαδό ο Αντζελόττι! (pic)
- Αβέρωφ: Υπερβολική η αντίδραση της τουρκικής πλευράς
- «Θέλει τον Κλοπ η Μπαρτσελόνα»
- Ακιντζί: Μοιρασμένο το μυαλό του Αναστασιάδη
- Λουίς Ενρίκε: «Σε όποιον αρέσω...»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αντετοκούνμπο: «Δεν θες προβλήματα φίλε»! (pic)
- Φελντέιν: «Με εξιτάρουν τα μεγάλα ματς!»
- Καβγάς Λοβέρδου με Καρακώστα στο «Ακραίως»: Κάθεστε σε ηλεκτρική καρέκλα - Σε λίγο θα δείτε που θα κάθεστε εσείς
- Ακιντζί: Πύκνωσαν τα μαύρα σύννεφα στις συνομιλίες
- «Συντρίμια» το Αλεξάνδρειο μετά τον τελικό Κυπέλλου (εικόνες)
- ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
- Σε δύο χρόνια το πρώτο υβρίδιο μαμούθ-ελέφαντα
- Φρόσω Κυριάκου: Σαμπάνια στον τόπο του τροχαίου
- "Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον λιτότητα"