Αρχές Νοεμβρίου και εκτός Κύπρου θα συζητηθεί το περιουσιακό

Περί τις αρχές Νοεμβρίου, εκτός Κύπρου και δεδομένου ότι θα υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες, θα συζητηθεί το θέμα του περιουσιακού στο Κυπριακό, με τον Πρόεδρο να έχει στο πλευρό του το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η συνοδεία του Εθνικού Συμβουλίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί έτσι ώστε να μπορούν να γίνονται ενημέρωση και συνεννοήσεις.

Όπως είπε,

σε αυτή τη φάση των συνομιλιών, η συζήτηση για το περιουσιακό θα γίνει «με χάρτες και ονόματα», προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη είναι κάτι που η ε/κ πλευρά επιζητούσε και η οποία εξυπηρετεί τον στόχο της οριζόντιας και διασταυρούμενης διαπραγμάτευσης και συζήτησης όλων των κεφαλαίων που βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση.

Οι εντατικοποιημένες συνομιλίες, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, θα επεκταθούν σε 8-9 συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνει ουσιαστική συζήτηση των τεσσάρων κεφαλαίων ώστε να υπάρξει πρόοδος.

Αύριο, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη θα υπάρξει ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου, όπως επίσης και συζήτηση για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα. «Αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και των πέντε κεφαλαίων, θα πρέπει να γίνει μια συνολική αποτίμηση για το πώς προχωράμε. Για να μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος της διαδικασίας, δηλαδή σε μια διεθνή διάσκεψη, θα πρέπει να είμαστε σε ακτίνα λύσης».

Τέλος, αναφορικά με το ρεπορτάζ του «Σίγμα» για τον εκ περιτροπής διορισμό Κεντρικού Τραπεζίτη, ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για όλα τα θέματα που υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ή διαφωνία. Έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική, αλλά δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους μου να μιλήσω γι’ αυτήν δημοσίως», κατέληξε.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα