Αποτέλεσμα συνδιαλλαγής η εκλογή Συλλούρη; - Οι αντιδράσεις

Συνδιαλλαγή πίσω από την εκλογή του Δημήτρη Συλλούρη στην Προεδρία της Βουλής, βλέπουν τα κόμματα πλην του κυβερνώντος κόμματος και της Αληλεγγύης.

"Δεν είναι μυστικό ότι υπήρξε συνδιαλλαγή και άμεση παρέμβαση του Προεδρικού για την εκλογή του Δημήτρη Συλλούρη στην Προεδρία της Βουλής", δήλωσε στην εκπομπή του Σίγμα "Πρωτοσέλιδο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού. Φαίνεται, πρόσθεσε, η υποκρισία του ΔΗΣΥ, στελέχη του οποίου σήμερα σπεύδουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα,

αφού οι πολιτικές πεποιθήσεις του κ. Συλλούρη δεν συνάδουν με το κυβερνών κόμμα και κατ' επέκταση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρά την ισχυροποίηση του ενδιάμεσου χώρου, υπερίσχυσαν άλλα κριτήρια και δεδομένα συνδιαλλαγής και παζαριού, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Επεσήμανε, ότι δεν είναι σωστή η εμπλοκή του Προεδρικού στις διαδικασίες εκλογής του Προέδρου της Βουλής, ενώ υπενθύμισε ότι ο ΚΕ Νίκος Χριστοδουλίδης, λίγα 24ωρα πριν δήλωνε ότι το Προεδρικό επιθυμούσε Πρόεδρο της Βουλής, κάποιον που να συμπλέει με τις θέσεις του προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό.

Ο Β' αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Σίμος Αγγελίδης, εξέφρασε την ευχή όπως ο κ. Συλλούρης, λειτουργήσει συναινετικά και αντικειμενικά. "Η εκλογή του κ. Συλλούρη, καταδεικνύει καθαρή συναλλαγή", είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι η πολιτική ηγεσία οφείλει να συμμορφωθεί με τις επιταγές του λαού.

Η απόφαση για στήριξη του Δημήτρη Συλλούρη, δεν ήταν εύκολη σύμφωνα με το μέλος του Π.Γ του ΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου. "Οι αρχικές σκέψεις αφορούσαν το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ έπρεπε να πορευθεί μέχρι τέλους με τον Πρόεδρο του, στη συνέχεια, έπρεπε να πάρει θέση στη διαδικασία και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο Δημήτρης Συλλούρης δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευρύτερη συναίνεση".

Δεν είναι η πρώτη φορά επεσήμανε που Πρόεδρος της Βουλής έχει διαφορετική θέση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άλλωστε πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής δεν ψηφίζει θέματα που αφορούν το Κυπριακό.

Αρχίζουμε να προσεγγίζουμε τα πράγματα με την εκλογή του Δημήτρη Συλλούρη, με σοβαρότητα μακρυά από συναλλαγές, δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας. Προς τιμή του, είπε, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ήταν ο πρώτος που προέβη σε δήλωση υποστήριξης στο νέο Πρόεδρο της Βουλής, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων να στείλουν μηνύματα συμπόρευσης, συνεργασίας και συνδιαβούλευσης.

Follow @NatasaEvripidou

Keywords
Τυχαία Θέματα