Αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία ο Πούτιν

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤIΣ ΒΑΣΕΙΣ ΗΜEIMIN KAI TARTUS
Την απόσυρση του «κυρίου κορμού» των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του BBC, καθώς, όπως είπε, οι στόχοι επετεύχθησαν. Η διαδικασία της αποχώρησης αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο Τρίτη. Η απόφαση φαίνεται ότι ελήφθη μετά τις πρόσφατες συζητήσεις

για ειρήνη στη Γενεύη, οι οποίες στόχο είχαν να λήξει ο συριακός εμφύλιος και να καταλαγιάσει η κρίση στην περιοχή, η οποία -μεταξύ άλλων- ωθεί τους Σύρους να αναζητήσουν ασφαλές έδαφος στην Ευρώπη κατά εκατοντάδες χιλιάδες.

Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση, η Ρωσία αποτελεί τον στρατηγικό σύμμαχο του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι ο ίδιος έχει ήδη ενημερωθεί για την αποχώρηση των στρατευμάτων. Η εμπλοκή της Ρωσίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά του καθεστώτος Άσαντ, συμβάλλοντας στο να επανακτήσει εδάφη από τους αντάρτες. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η ρωσική αεροπορική βάση στο Hmeimim και το λιμάνι της Tαρτούς θα συνεχίσουν να επιχειρούν κανονικά. Τέλος, τόνισε πως τόσο η αεροπορική βάση, όσο και το λιμάνι θα πρέπει να προστατευτούν από αέρος και θαλάσσης.

Keywords
Αναζητήσεις
γιατί αποσύρθηκαν τα ρώσικα στρατεύματα από τη συρία
Τυχαία Θέματα