Αποστολές από Ισραήλ στο Παν. Λευκωσίας για επιμόρφωση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τριών αποστολών από το Ισραήλ το τελευταίο δεκαπενθήμερο, μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με πανεπιστήμια και φορείς από την γειτονική χώρα.

Οι αποστολές αποτελούνταν από φοιτητές, προπονητές, διευθυντικά στελέχη αθλητικών οργανισμών και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατά την ολιγοήμερη παραμονή τους στην Κύπρο, τα μέλη των αποστολών παρακολούθησαν σειρά μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο

Λευκωσίας και πραγματοποιήσαν επισκέψεις και επαφές με σχετικούς φορείς.

Επιπρόσθετα τα μέλη της τελευταίας αποστολής παρακολουθήσαν το Συνέδριο για τον Αθλητικό Τουρισμό (Sports Tourism Conference), που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον ΚΟΤ και τον ΚΟΑ. Το Συνέδριο, που ήταν το πρώτο στο είδος, εξέτασε την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης της Κύπρου σε αθλητικό τουριστικό προορισμό. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα διοργανώσει παρόμοιο συνέδριο σε συνεργασία με το Wingate Academic College του Τελ Αβίβ και το αρμόδιο Υπουργείο στην τουριστική πόλη Eilat του Ισραήλ τέλη του 2018.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Ν. Καρτακούλλης, επεσήμανε ότι προγραμματίζονται επιπλέον επισκέψεις τους ερχόμενους μήνες και ότι αυτές «αποτελούν μέρος της αναβάθμισης των σχέσεων όσον αφορά την παροχή συγκεκριμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών, καθώς και για την υλοποίηση μεγάλων διοργανώσεων στο Ισραήλ από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας». Στο πλαίσιο αυτό, ο Καθηγητής Καρτακούλλης θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα το Ισραήλ για σειρά παρουσιάσεων σε στελέχη αθλητικών οργανισμών, Υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα