''Πρέπει να κερδίσουμε''

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του προπονητή της Ντόρτμουντ Πέτερ Μπος ενόψει του αγώνα με το ΑΠΟΕΛ και έστειλε σύνθημα νίκης

Διάσκεψη Τύπου προπονητή Ντόρτμουντ Πέτερ Μπος:
Τις όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα κυνηγήσει στον αυριανό αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, η Τότεναμ σύμφωνα με τον Πέτερ Μπός. Αναλυτικά όσα ανέφεραν ο Ολλανδός τεχνικός και ο αρχηγός της Ντόρτμουντ Σμέλτσερ.

«Από τη στιγμή που δεν έχει τελειώσει

πρέπει να πιστεύεις σε αυτό, όταν έχεις μια ευκαιρία, όσο μικρή κι αν είναι, πρέπει να την κυνηγάς. Αυτό θα κάνω εγώ και αυτό θα κάνει και η ομάδα μου. Αλλά το αυριανό παιχνίδι είναι σημαντικό, διότι μπορούμε να δουλέψουμε πάνω στον τρόπο παιχνιδιού μας και την αυτοπεποίθησή μας. Για μένα συνεπώς η αυριανή είναι μια πολύ σημαντική αναμέτρηση».

Σμέλτσερ: «Είναι ακριβώς, όπως το είπε ο προπονητής. Κι εμείς στην ομάδα θέλουμε να κυνηγήσουμε όσες πιθανότητες υπάρχουν».

Τι ειπώθηκε μεταξύ των παικτών μετά το 2-4 από το Ανόβερο;
Σμέλτσερ: Φυσικά και μιλήσαμε μετά την ήττα στο Ανόβερο, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, το κάνουμε ακόμη και μετά από νίκες. Αναλύουμε το παιχνίδι, υπάρχουν πάντα θέματα προς συζήτηση και μετά τον αγώνα στον Ανόβερο υπήρχαν μερικά παραπάνω. Αλλά όλα έγιναν απόλυτα φυσιολογικά.
Μπος: Δεν ξέρω τι φήμες κυκλοφόρησαν. Αναλύσαμε απόλυτα φυσιολογικά τον αγώνα με το Ανόβερο και όσα πράγματα δεν κύλησαν καλά και πρέπει να τα βελτιώσουμε.

Τι συμβαίνει με την αφλογιστία του Ομπαμεγιάνγκ και πώς μπορείτε να τον βοηθήσετε;
Μπος: Ο Ομπαμεγιάνγκ πρέπει μόνος του να βρει ξανά τη φόρμα του. Ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης τα περασμένα χρόνια, είναι και για μένα. Όπως συμβαίνει με όλους τους επιθετικούς, όταν δεν σκοράρει, δέχεται κριτική. Αλλά όταν εκείνος δουλέψεις και δουλέψει και η ομάδα και φτιάξει τις ευκαιρίες της, τότε θα επωφεληθεί κι εκείνος. Κάθε χρονιά όλοι οι επιθετικοί έχουν μια περίοδο 2-3 αγώνων που δεν σκοράρουν, αυτό συμβαίνει τώρα και με τον Ομπαμεγιάνγκ. Αλλά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα γυρίσει το φύλλο. Ο Άλεξ Ίσακ πάντως είναι ένας πολύ καλός παίκτης και όλοι οι καλοί παίκτες έχουν τις πιθανότητές τους να ξεκινήσουν στην ενδεκάδα…

Δέχεστε πολλή κριτική για την απουσία εναλλακτικού σχεδίου. Τελικά υπάρχει plan b;
Μπος: Φυσικά και έχουμε plan b, όσοι παρατηρούν προσεκτικά, το έχουν ήδη διαπιστώσει. Νομίζω όμως ότι το σημαντικό είναι πως μιλήσαμε και δουλέψαμε πάνω στο plan a, διότι αυτό δεν πήγε καλά απέναντι στο Ανόβερο. Αν το είχαμε εφαρμόσει στην εντέλεια, απόψε ίσως να μην είχαμε αυτήν την ερώτηση…

Τι πρέπει να κάνετε διαφορετικά απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο αυριανό παιχνίδι;
Μπος: Το διαφορετικό είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό αύριο είναι να νικήσουμε, η ομάδα να δουλέψει και να παίξει καλή μπάλα. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στο σύστημά μας.
Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας στη Λευκωσία. Ακολούθως ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε καλά αποτελέσματα στα παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά για μένα προέχει το πώς θα παίξουμε εμείς. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά σημασία έχει πώς θα παίξει αύριο η Ντόρτμουντ, επικεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι.

"Πιστεύω πως τίποτα δεν χάθηκε. Δεν θα τα παρατήσουμε, το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ είναι σημαντικό και θέλουμε να περάσουμε" Η μεγάλη αλλαγή που πρέπει να κάνουμε αύριο είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Όπως σε κάθε ματς, με τον κόσμο μας θέλουμε την νίκη". Το ΑΠΟΕΛ μετά από εμάς δεν έπαιξε καλά στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, όπως κι΄εμείς. Αύριο όμως είναι ένα άλλο ματς και πρέπει να κερδίσουμε"Παίξαμε αρκετά ματς εκτός έδρας, είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στο γήπεδο μας. Ανυπομονούμε για το αυριανό παιχνίδι. Μετά το ματς με το Ανόβερο συζητήσαμε για κάποια πράγματα"

Keywords
Τυχαία Θέματα