''Ο κόσμος μου θυμίζει ότι κόστισα 100 εκατ''

Ατάκες που φανερώνουν την ωριμότητά του, βγήκαν από τα χείλη του Πολ Πογκμπά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοφιλές περιοδικό. «Πάντοτε πίστευα ότι δεν είχε τελειώσει η Γιουνάιτεντ για εμένα», είπε για την επιστροφή του.



Ο Γάλλος χαφ, μέχρι και αυτή τη στιγμή, είναι το ακριβότερο μεταγραφικό απόκτημα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τη μετακίνησή του από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να ξεπερνάει σε κόστος τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο ίδιος δεν επηρεάζεται. Δεν αισθάνεται πίεση,

εκτός κι αν του το... θυμίζει ο κόσμος. «Εγώ το είχα ξεχάσει από την πρώτη εβδομάδα. Οι οπαδοί μου το θυμίζουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι όταν φτάσει το τέλος, δεν θα μετράει εκεί αν άξιζες πολλά ή λίγα. Όλοι πηγαίνουν στο ίδιο μέρος...», είπε στο «Esquire».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση σε ποπ συναυλία στο Μάντσεστερ, αλλά και τη γενικότερη άποψη που επικρατεί πλέον για τους Μουσουλμάνους, ο Πολ Πογκμπά μίλησε με απίστευτα λόγια...

«Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές, όμως δεν πρέπει να τα παρατήσουμε και να σταματήσουμε την προσπάθεια. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, πρέπει όλοι να παλέψουμε.

Άσχημα πράγματα συμβαίνουν πάντοτε στη ζωή, όμως απαγορεύεται να σταματήσεις να ζεις. Απαγορεύεται και είναι απάνθρωπο να σκοτώνεις έναν συνάνθρωπό σου. Δεν έχει να κάνει με θρησκεία, με Ισλάμ ή με οτιδήποτε τέτοιο. Είναι τρελό να σκοτώνεις τον διπλανό σου. Δεν είμαι ο μόνος που το λέω...».

Λίγες μέρες πριν από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στη Σκοκχόλμη, ο Πογκμπά έχασε τον πατέρα του και αυτό του άλλαξε ακόμα περισσότερο τον τρόπο σκέψης και την κοσμοθεωρία...

«Όταν χάνεις κάποιον που αγαπάς πολύ, τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι πολύ διαφορετικά. Γι' αυτό και φροντίζω να απολαμβάνω τη ζωή, γιατί φεύγει γρήγορα. Θυμάμαι που μιλούσα στον πατέρα μου και τώρα δεν μπορώ να το κάνω. Ήταν δυνατός άνδρας. Πάλεψε πολύ, αλλά στην ηλικία του δεν ήταν εύκολο. Είμαι περήφανος που είμαι γιος του. Ήταν από τους πιο αστείους ανθρώπους. Πάντοτε σε έκανε να γελάς».

Για τους στόχους που πέτυχε φέτος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απάντησε στους επικριτές της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο: «Εγώ δέχομαι ότι δεν παίξαμε καλά, δεν κάναμε το ένα, δεν κάναμε το άλλο, αλλά αυτό που ξέρω επίσης είναι ότι πήραμε τρία τρόπαια και αυτό είναι που μετράει! Υπάρχουν ομάδες που έπαιζαν τρομερό ποδόσφαιρο αλλά δεν πέτυχαν τίποτα. Τις θυμάται κανείς; Όχι...».

Αναφορικά με την επιστροφή του στους «κόκκινους διαβόλους», ανέφερε ότι ήταν κάτι που ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό του: «Έφυγα από τη Γιουνάιτεντ για να παίξω. Αυτό ήταν που ήθελα. Ακόμα κι αν ήμουν μικρός τότε, ήξερα ότι ήθελα και μπορούσα να παίξω. Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο τις ευκαιρίες μου. Πάντοτε στο μυαλό, όμως, είχα ότι θα επέστρεφα. Κάτι μου έλεγε ότι δεν είχε τελειώσει η Γιουνάιτεντ για εμένα. Μου το έλεγε και η μάνα μου ότι “μια μέρα θα επιστρέψεις”. Και να 'μαι τώρα...».

Keywords
Τυχαία Θέματα