Αποπαγοποίηση θέσεων ιατρών ζητά η ΠΑΣΥΚΙ

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι οι δηλώσεις και τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών που αφορούν την κατάργηση των δεκαπενθήμερων συμβολαίων αποδεικνύουν την ορθότητα των αιτημάτων της σε σχέση με τους εκτάκτους / συμβασιούχους ιατρούς του δημοσίου τομέα, που τέθηκαν και διεκδικήθηκαν από τη συντεχνία, επί συνεχούς βάσεως, σε όλα τα επίπεδα εξουσίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει την ελπίδα ότι η διαδικασία για αποπαγοποίηση αριθμού θέσεων θα

επεκταθεί και στους ιατρούς.

“Την ίδια στιγμή όμως νοιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε και να καυτηριάσουμε το γεγονός της μη πρόσκλησης μας στον διάλογο που αναπτύχθηκε. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΑΣΥΚΙ αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ιατρών του δημοσίου και είναι αδιανόητο να λαμβάνονται και να ανακοινώνονται αποφάσεις που μας αφορούν χωρίς εμάς. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι πρέπει να τύχουμε λεπτομερούς ενημέρωσης από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΜΕΠ”, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ.

Σημειώνει ότι “η διασύνδεση με την πλατιά έννοια της αυτονόμησης, όπως έχει ανακοινωθεί, χρήζει ενδελεχούς μελέτης και ανάλυσης μετά από ενημέρωση για το περιεχόμενο που εμπερικλείεται στην έννοια της αυτονόμησης ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο που διανύουμε”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα