Απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ για το 2021 στον Alexei Navalny

Στον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης και ακτιβιστή Alexei Navalny θα απονεμηθεί το Βραβείο Ζαχάρωφ 2021 για την ελευθερία της σκέψης, σε τελετή την Τετάρτη 15/12/21 στη μία το μεσημέρι, ώρα Κύπρου.

Ο Alexei Navalny είναι φυλακισμένος στη Ρωσία και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να παραστεί στην τελετή απονομής στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η κόρη του, Daria Navalnaya,

θα παραλάβει το βραβείο εξ ονόματός του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.

Ο Πρόεδρος Sassoli και ο Leonid Volkov, ένας από τους πολιτικούς συμβούλους του Alexei Navalny που διετέλεσε προσωπάρχης του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Navalny για τις προεδρικές εκλογές του 2018, πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μετά την τελετή απονομής, η οποία ξεκινά στις 12.45 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Κοινοβουλίου Daphne Caruana Galizia.

Επιπλέον, ο κ. Volkov και η κα. Navalnaya θα συμμετάσχουν σε σεμινάριο για τον Τύπο που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 15.30.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τόσο την τελετή όσο και τη συνέντευξη Τύπου ζωντανά μέσω EP Live στο:

https://multimedia.europarl.europa.eu/el/webstreaming?d=20211214&lv=ALL

και EbS στο:

https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-214904

Διαβάστε περισσότερα για τους φιναλίστ του Βραβείου Ζαχάρωφ για το 2021.

Οι ευρωβουλευτές στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και στην Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα συζητήσουν με την Daria Navalnaya και τον Leonid Volkov τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου από τις 19.00 έως τις 20.30.

Σχετικές πληροφορίες

Το Βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, προς τιμήν του Σοβιετικού φυσικού και πολιτικού αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάρωφ, απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θεσπίστηκε το 1988 και τιμά άτομα και οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Διαδικασία: τελετή απονομής

Συνέντευξη Τύπου: Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις 12.45 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, με τον Πρόεδρο του ΕΚ David Sassoli και τον Leonid Volkov.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απονομή, Βραβείου Ζαχάρωφ, 2021, Alexei Navalny,aponomi, vraveiou zacharof, 2021, Alexei Navalny