Απομακρύνθηκε ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΑΜ, υπόκειται σε κυρώσεις από την Δύση

Ο Ρώσος στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση και αποκαλείται "Χασάπης της Μαριούπολης" λόγω του ρόλου του στον πόλεμο στην Ουκρανία, απομακρύνθηκε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με έναν μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα και έναν κορυφαίο ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Ο Μιζίντσεφ, ενορχήστρωσε την πολιορκία της ουκρανικής πόλης Μαριούπολη τους πρώτους μήνες του πολέμου πέρυσι. Τον Σεπτέμβριο, διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπεύθυνος για την επιμελητεία και τις προμήθειες.

Κατά

την ανακοίνωση της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του Μιζίντσεφ τον περασμένο Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση τον χαρακτήρισε Χασάπη της Μαριούπολης και είπε πως ήταν υπεύθυνος για την "απάνθρωπη" πολιορκία της ουκρανικής πόλης, την οποία η Ρωσία λέει ότι ανοικοδομεί τώρα.

Την είδηση της αποχώρησής του αναφέρει ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Αλεξάντερ Σλάντκοφ και ο ιστότοπος του BBC. Σε καμία από τις δύο πηγές δεν αναφέρεται ο λόγος της αποχώρησής του.

Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε πως δεν μπορεί να πει τίποτα για το θέμα και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία έχει καταλάβει περισσότερο από το ένα έκτο του ουκρανικού εδάφους, αλλά έχει υποστεί βαριές απώλειες στη διάρκεια του πολέμου. Δεν έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ υποχρεώθηκε σε σημαντικές αποχωρήσεις γύρω από τις πόλεις Χάρκοβο και Χερσώνα.

Προετοιμάζεται τώρα για μια ουκρανική αντεπίθεση, ενώ προσπαθεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία έπειτα από μήνες εξαντλητικού πολέμου.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανασχηματίζει συχνά ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους χωρίς εξηγήσεις, όπως τον Ιανουάριο, όταν ο Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγός του γενικού επιτελείου, αντικατέστησε τον Σεργκέι Σουροβίκιν ως επικεφαλής συνολικά αυτού που η Ρωσία αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρησή" της.

Διαβάστε επίσης: 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απομακρύνθηκε, Ρώσος, ΥΠΑΜ, Δύση,apomakrynthike, rosos, ypam, dysi