Απόλλωνας: Πάσχει από σύνδρομο "αστάθειας"

Πάσχει από το σύνδρομο «αστάθειας» και το χειρότερο από όλα αδυνατεί να βελτιωθεί σε ουσιαστικό βαθμό. Ούτε το τεράστιο διπλό στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ βοήθησε τους γαλάζιους να ξεπεράσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από την αρχή της περιόδου.

Και εδώ είναι που προκαλεί ανησυχία και ταυτόχρονα έκπληξη. Την μια εβδομάδα να κερδίζεις τον ΑΠΟΕΛ με 0-1 και να επιστρέφεις στη διεκδίκηση του τίτλου και

την επόμενη να σώζεις το βαθμό στις καθυστερήσεις απέναντι στον Άρη και να βλέπεις τη ψαλίδα να ανοίγει.

Η δικαιολογία περί αριθμητικού μειονεκτήματος υπάρχει, αλλά εν μέρει, διότι η αντίδραση του Απόλλωνα ήρθε πολύ καθυστερημένα. Όταν έχανε με 2-0, αφυπνίστηκε και τουλάχιστον πήρε τον πόντο.

Υπάρχουν και κάποιοι που νιώθουν ικανοποιημένοι από την ισοπαλία, βάζοντας στην εξίσωση τον τρόπο, με τον οποίο εξελίχθηκε το παιγνίδι.

Ένας εξ αυτών ήταν ο Πέδρο Εμανουέλ που δήλωσε μεταξύ άλλων στη διάσκεψη Τύπου: «Να είσαι πίσω 2-0 και να είσαι με δέκα παίκτες και να σκοράρεις δυο γκολ μετά το 86’, σημαίνει είσαι μεγάλη ομάδα».

Ο Απόλλωνας είναι μεγάλη ομάδα και δεν το αμφισβητεί κανείς κ. Εμανουέλ. Εκείνο που αμφισβητείτε έντονα είναι η αστάθεια στην απόδοση και στα αποτελέσματα. Και είναι εδώ που έχεις τη μεγαλύτερη ευθύνη και καλείσαι να το βελτιώσεις.

Η ομάδα της Λεμεσού σε 14 αγώνες, πέτυχε εφτά νίκες (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με την Ανόρθωση), εξήλθε έξι φορές ισόπαλος και δέχθηκε μια ήττα. Δηλαδή το ποσοστό επιτυχίας είναι στο 50%.

Η απουσία των «τριών» και οι τραυματισμοί σαφώς και επηρεάζουν την ομάδα. Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί (δυο μόλις νίκες) ο Απόλλωνας το πέτυχε με τις απουσίες. Στην 8η και 9η αγωνιστική κέρδισε Δόξα και Αγία Νάπα.

Στις έξι πρώτες αγωνιστικές, όπου η ομάδα δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα ή αν προτιμάται πολλά προβλήματα δεν κόλλησε νίκη. Σημείωσε τρεις νίκες, ηττήθηκε μια φορά και δέχθηκε δυο ήττες. Το ποσοστό και σε αυτή την περίπτωση είναι στο 50%.

Επομένως, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Απόλλωνα είναι αστάθεια και επιβεβαιώνεται από όποια σκοπιά και αν το δει κάποιος.

Η ομάδα της Λεμεσού χρειάζεται επειγόντως σταθερότητα στην απόδοση της προκειμένου να πετύχει συνεχόμενες νίκες και να εκπληρώσει τους στόχους της. Μια μπρος και μια πίσω δεν γίνεται δουλειά.

Αν δεν το πράξει, τότε τα ίδια θα βλέπουν στο Κολόσσι. Την μια εβδομάδα η ομάδα να κερδίζει και την άλλη να κλοτσά τους βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα