Απόλλων: Βρίσκει γιατρειά η αχίλλειος πτέρνα

Μπορεί μετά την ισοπαλία με τον Άρη τα περισσότερα βλέμματα να στράφηκαν στη δυσκολία που εμφάνισε ο Απόλλωνας στο επιθετικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μείνει στο μηδέν, όμως υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που δεν τονίστηκε ιδιαίτερα και είναι πολύ σημαντικό. Ο λόγος για τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας.

Ο Απόλλωνας σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας δέχθηκε γκολ, ενώ στα δύο ευρωπαϊκά παιγνίδια δέχθηκε συνολικά 5. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η ομάδα της Λεμεσού δεν προχώρησε στην Ευρώπη, γιατί επιθετικά τα πήγε πολύ καλά με

τα τέσσερα γκολ που σημείωσε.

Μετά την Ευρώπη, αν και το δείγμα είναι πολύ μικρό, η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να βρίσκει γιατρειά. Στα τρία επίσημα παιγνίδια στην Κύπρο (δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το Σούπερ Καπ), η λεμεσιανή ομάδα δέχθηκε μόλις ένα γκολ και αυτό στην τελευταία φάση (94’) ενός αγώνα που σε εκείνο το σημείο είχε κριθεί. Ουσιαστικά, είναι σαν να κράτησε ανέπαφη την εστία του και στα τρία αυτά παιγνίδια.

Η δουλειά φαίνεται στο γήπεδο

Ο Πέδρο Εμανουέλ δούλεψε με τους παίκτες του πολύ στο αμυντικό κομμάτι και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο. Και είναι καθαρά προϊόν δουλειάς η βελτίωση και κατά δεύτερο θέμα προσώπων που η αλήθεια είναι πως υπήρξαν αλλαγές. Στα τρία παιγνίδια στην Κύπρο αγωνίσθηκε ως αμυντικός μέσος ο Σακέτι, με αντίθεση τον Κυριάκου, που έπαιξε στην Ευρώπη και που δεν είναι η φυσική του θέση. Ο Λόπες αγωνίσθηκε στο δεξί άκρο, ενώ στα παιγνίδια με την Γκρασχόπερς ο Στυλιανού. Επίσης ο Ρομπέρζ στο κέντρο της άμυνας πήρε τη θέση του Αγγελή στα τρία παιγνίδια για τα οποία γίνεται αναφορά.

«Κλειδί» είναι και η επιστροφή στην αρχική 11άδα του Παπουλή, ενώ παίκτης που βοηθά την άμυνά του πολύ περισσότερο από τους Πίττα, Ντα Σίλβα και Μπεντόγια που αγωνίσθηκαν στο αριστερό φτερό στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα και η συνεισφορά του Ζοάο Πέδρο στα τελευταία τρία παιγνίδια είναι μεγαλύτερη από τα πρώτα δύο.

Σίγουρα παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα, όμως στην περίπτωση του Απόλλωνα η βελτίωση έχει να κάνει κυρίως με τη δουλειά που έγινε και τη μεγαλύτερη προσήλωση που δείχνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές και στην άμυνα. Άλλωστε όλοι οι προπονητές συνηθίζουν να λένε ότι ο πρώτος αμυντικός κάθε ομάδας που έχει καλή αμυντική λειτουργεία είναι ο σέντερ φορ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Απόλλωνα στην Κύπρο.

Το αντίδοτο στις κλειστές άμυνες

Και αν ο Πέδρο Εμανουέλ έλυσε τον γρίφο της άμυνας (αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα) θα προσπαθήσει να λύσει οριστικά και το πρόβλημα που παρουσιάζει η ομάδα του σε κάποια παιγνίδια επιθετικά, όταν ο αντίπαλός της παίζει μαζική άμυνα. Αν ο Πορτογάλος τεχνικός μαζί με τους παίκτες του καταφέρουν να βρουν τη λύση και σε αυτό, τότε ο Απόλλωνας θα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον μεγάλο του στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί και την ποιότητα σαν ομάδα την έχει, και το απαραίτητο βάθος σε όλες του τις γραμμές το έχει. Και το κυριότερο έχει και τη θέληση και τη διάθεση να παλέψει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα