Απόλλων: Τους πιστεύει και τους ντοπάρει

Με τα μούτρα στη δουλειά έχουν στρωθεί στον Απόλλωνα για να παρουσιαστούν πανέτοιμοι τη Δευτέρα και να κερδίσουν ακόμα ένα παιγνίδι, που θα τους διατηρήσει σε τροχιά στόχων και θα τους δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τα αποτελέσματα στα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής. Για τη λεμεσιανή ομάδα η αναμέτρηση στο «Αμμόχωστος» θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες της φετινής περιόδου, αφού αν καταφέρει και περάσει με νίκη θα συνεχίσει την πορεία της και θα γεμίσει με δύναμη και αυτοπεποίθηση.


Ο Πέδρο Εμάνουελ προετοιμάζει τους παίκτες του όπως και στον αγώνα με τη Δόξα, ότι θα βρουν

δηλαδή ενώπιόν τους έναν καλό και παθιασμένο αντίπαλο. Όμως ο Πορτογάλος τεχνικός, που έχει τρομερή εμπιστοσύνη στους παίκτες του, ξέρει ότι αν αυτοί αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους τότε εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν τη νίκη, την οποία έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Ο κ. Εμάνουελ ζητά από τους παίκτες του στις προπονήσεις να είναι συγκεντρωμένοι και παθιασμένοι, και να δείξουν πόσο πολύ θέλουν να συνεχίσουν στις νίκες.
Εκτός τρεις
Εκτός πλάνων για τον μεθαυριανό αγώνα είναι σίγουρα οι τιμωρημένοι Σακκέτι και Αγγελή, κι ο τραυματίας Κολοκούδιας. Στη θέση του Κύπριου αμυντικού αναμένεται να αγωνιστεί ο Ζαϊμέ Σιμόες, όπως έγινε πρόσφατα όταν απουσίασε ο Φρέιρε λόγω καρτών. Για τη θέση του αμυντικού μέσου, ο κ. Εμάνουελ είτε θα διατηρήσει τον Μακρίδη που τα πήγε αρκετά καλά στα παιγνίδια που αγωνίσθηκε είτε θα επαναφέρει τον Κυριάκου. Απ' εκεί και πέρα, στη σημερινή προπόνηση αναμένεται να δείξει αν σκέφτεται περαιτέρω αλλαγές ή αν θα διατηρήσει την 11άδα που μετρά 4 νίκες στα τελευταία 4 παιγνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Από τον αγώνα του κυπέλλου, πέραν του αποτελέσματος, μεγάλο κέρδος για τη λεμεσιανή ομάδα ήταν η επιστροφή στη δράση των Γκίε και Παπουλή. Ο πρώτος είχε πάρει χρόνο και στον αγώνα με τη Δόξα, όμως στον αγώνα κυπέλλου άνοιξε τον δρόμο της ομάδας του προς τη νίκη, κάτι που θα του τονώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Και, κακά τα ψέματα, ο Απόλλωνας θέλει να έχει στη διάθεσή του έναν υγιή Γκίε, ο παίκτης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για τον Φώτη ο αγώνας στο κύπελλο σήμανε την επιστροφή του στη δράση έπειτα από έναν μήνα. Και η αλήθεια είναι πως στον χρόνο που αγωνίσθηκε ο Ελλαδίτης άσος έδειξε μεγάλη όρεξη και ζωντάνια, και ήταν σαφώς καλύτερος από τον Παπουλή των αγώνων που έπαιξε όταν τέλειωσε η τιμωρία του. Με αυτούς τους δύο γερούς και ζεστούς και με τον Μάγκλιτσα να έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά, στον Απόλλωνα μπορούν να ονειρεύονται και να ελπίζουν ότι θα έρχονται και τα γκολ πιο εύκολα στα επόμενα παιγνίδια.
Η προϊστορία
Αρκετά καλή είναι για τον Απόλλωνα η προϊστορία του στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Ερμή για την πρώτη κατηγορία. Σε σύνολο 11 αγώνων οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού πέτυχαν 6 νίκες, ενώ 4 αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Η μοναδική ήττα του Απόλλωνα ήταν πέρυσι στα μπαράζ. Αναλυτικά η προϊστορία του Απόλλωνα στα εκτός έδρας παιγνίδια του με τον Ερμή:
2014-15 1-3, 1-0
2013-14 0-0, 0-4
2011-12 0-2
2010-11 2-2
2009-10 1-2
2001-02 0-5
1988-87 1-1
1985-86 0-1
1983-84 1-1

Keywords
Τυχαία Θέματα