Απόλλων: Τους χάνει για 6 αγώνες

Χωρίς τους Παπουλή, Μερκή και Τουράμ ο Απόλλωνας μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Οριστικά για 6 αγώνες χάνει ο Απόλλωνας τους Παπουλή, Μερκή και Τουράμ, αφού ψες το εφετείο απέρριψε ομόφωνα την έφεση της λεμεσιανής ομάδας για μείωση των ποινών τους. Αυτό σημαίνει ότι οι τρεις ποδοσφαιριστές χάνουν οριστικά τα παιγνίδια με Πάφο (εκτός), ΑΕΚ (εντός), ΑΠΟΕΛ (εκτός), ΆΡΗ, και ΕΝΠ

(εντός) και θα επιστρέψουν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στις 23 Δεκεμβρίου, στο λεμεσιανό ντέρμπι με την ΑΕΛ. Να θυμίσουμε ότι εξέτισαν την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας τους στον αγώνα με τον Ερμή. Σίγουρα μια εξέλιξη που αναγκάζει τον κ. Εμάνουελ να πορευτεί για τον επόμενο μήνα χωρίς τρεις παίκτες του βασικού κορμού.

Ταυτόχρονα, η απόρριψη της έφεσης της Ανόρθωσης σημαίνει ότι οριστικά ο αγώνας της 18ης Οκτωβρίου κατακυρώθηκε υπέρ της λεμεσιανής ομάδας με 3-0, κάτι που σημαίνει ότι ο Απόλλωνας είναι πλέον στην 3η θέση με 21 βαθμούς, δύο πίσω από την 2η ΑΕΚ και 5 πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Ο Πέδρο Εμάνουελ ήταν προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο και ήδη καταστρώνει τα πλάνα του για να τους αντικαταστήσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απουσία του Παπουλή, που αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σκόρερ της ομάδας. Ο Ελλαδίτης είναι πρώτος σκόρερ φέτος με 4 γκολ, ενώ και πέρσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα με 14 τέρματα. Την περίοδο 2013-14 ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 12 γκολ, πίσω από τον Σανγκόι, που σημείωσε 18. Την πρώτη του χρονιά στην Κύπρο, την περίοδο 2012-13, ο Ελλαδίτης πέτυχε 9 γκολ και ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ της λεμεσιανής ομάδας στο πρωτάθλημα.

Ο Μερκής φέτος δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιγνίδι, αφού μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ήταν τραυματίας (έκανε επέμβαση στο γόνατο τον Ιούνιο), ενώ έχασε και 2-3 παιγνίδια τον Οκτώβριο λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Ο Τουράμ αποτελεί μια από τις πρώτες αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού αφού, αν και δεν ξεκίνησε βασικός σε κάποιο παιγνίδι, είχε συμμετοχή στα 8 παιγνίδια πρωταθλήματος. Δεν αγωνίσθηκε λόγω τραυματισμού με τον Εθνικό και στον αγώνα με τον Ερμή λόγω της τιμωρίας. Συνολικά έχει 213 λεπτά και 1 γκολ, κόντρα στον Άρη στην πρεμιέρα, όταν άνοιξε το σκορ στη νίκη με 2-1 της ομάδας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα