Απολλων: Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα…

Ξεκούραση τέλος για τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, οι οποίοι σήμερα επιστρέφουν στο Κολόσσι για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τον κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με τον Ερμή στη Λάρνακα.

Ο Πέδρο Εμάνουελ περιμένει να δει την κατάσταση των παικτών που αντιμετώπισαν προβλήματα (Μπεντόγια, Αγγελή), ελπίζοντας ότι θα τους έχει στη διάθεσή του. Για τον Ισπανό δεν υπάρχει ανησυχία, ενώ για τον διεθνή κεντρικό αμυντικό θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα. Σίγουρα εκτός και από αυτόν τον αγώνα θα είναι ο Μακρίδης, ο οποίος θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην αποστολή της ομάδας περί τα

τέλη του μήνα.
Σήμερα ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με την εθνική ομάδα των ανδρών οι Μάριος Στυλιανού, Τάσος Κίσσας, Χαράλαμπος Κυριάκου και από την Τετάρτη θα είναι ξανά στην διάθεση του προπονητή τους. Επίσης την Τετάρτη θα επιστρέψουν στο Κολόσσι και οι διεθνείς με την Ελπίδων Ιωάννης Πίττας, Ανδρέας Καρό, οι οποίοι αύριο έχουν την τελευταία τους υποχρέωση. Ο κ. Εμάνουελ ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει κανένα απρόοπτο με κάποιον από τους πέντε ποδοσφαιριστές και πως όλοι θα τεθούν στη διάθεσή του για τον αγώνα της Κυριακής.
Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας θα ξεκινήσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το πώς θα αγωνιστεί ο Απόλλωνας, ώστε να πάρει δεύτερη σερί νίκη για πρώτη φορά φέτος, να ξεκινήσει με το δεξί το πρόγραμμα των πέντε αγώνων χωρίς ντέρμπι και να πάρει την απαραίτητη ώθηση για τη συνέχεια του μαραθωνίου. Ήδη ο Πορτογάλος τεχνικός των «κυανόλευκων» έχει παρακολουθήσει αρκετά παιγνίδια των «φτεροπόδαρων» και γνωρίζει τα πάντα γι' αυτούς. Έχει εντοπίσει τα αδύνατά τους σημεία, τα οποία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Απόλλωνας αλλά και τα δυνατά τους, τα οποία θα πρέπει να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές του για να φύγουν με το διπλό από το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Προσαρμόζει το πλάνο του
Ανάλογος με το διάβασμα του Ερμή, θα είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα παρατάξει τον Απόλλωνα ο προπονητής του. Θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή ψυχολογία των παικτών του και να προσπαθήσει να πάρει συνεχόμενες νίκες, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο, ώστε να ξανακάνει το σύνολο των οπαδών του να πιστέψουν στην ομάδα. Άλλωστε αυτό το θέμα (πίστη στην ομάδα) είναι κάτι που τονίζουν συνεχώς οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα σε κάθε ευκαιρία. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί πιστεύουν στην αξία τους, στις ικανότητές τους, πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο και θέλουν να νιώθουν από το σύνολο των φίλων του Απόλλωνα αυτήν την πίστη. Και αυτό θα συμβεί, αν ο Απόλλωνας καταφέρει να δημιουργήσει ένα νικηφόρο σερί που θα τον ανεβάσει στη βαθμολογία και, το κυριότερο, να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Η προϊστορία
Πέντε νίκες μετρούν οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού την τελευταία 10ετία, στα εκτός έδρας παιχνίδια τους απέναντι στον Ερμή. Άλλα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ η λεμεσιανή ομάδα έχει γνωρίσει και μια ήττα. Πέρσι ο Απόλλωνας πέρασε νικηφόρα κερδίζοντας με 2-1.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκτός έδρας αγώνων απέναντι στην ομάδα της Αραδίππου:
2015-16 1-2
2014-15 1-3, 1-0
2013-14 0-0, 0-4
2012-13 Ο Ερμής στη β' κατηγορία
2011-12 0-2
2010-11 2-2
2009-10 1-2

Keywords
Τυχαία Θέματα