Απόλλων: Πεισμωμένοι και αποφασισμένοι

Μετά την αρχική απογοήτευση, οι «κυανόλευκοι» σηκώνουν κεφάλι και πάνε με πείσμα στο Μπακού.

Ο τρόπος με τον οποίο δεν ήρθε προχθές η νίκη πεισμώνει τους πάντες στον Απόλλωνα εν όψει του επαναληπτικού της επόμενης εβδομάδας στο Μπακού. Το 1-1 με την Καμπάλα, σαφέστατα και δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελαν στη λεμεσιανή ομάδα και τώρα πάνε στο Αζερμπαϊτζάν χωρίς ασπίδα προστασίας. Όμως τούτη τη φορά οι ποδοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας θα έχουν σαν όπλο τους, σαν κίνητρο, την αδικία που νιώθουν από την προχθεσινή διαιτησία του Ουκρανού Μπόικο.

Την αρχική απογοήτευση που κυριάρχησε

σε όλους στην οικογένεια του Απόλλωνα, διαδέχθηκε χθες το πείσμα και η αποφασιστικότητα. Ο Πέδρο Εμάνουελ και οι ποδοσφαιριστές του άφησαν πίσω τους την πικρία και το αίσθημα αδικίας που ένιωσαν μετά το τέλος του αγώνα της Πέμπτης, και από χθες στρώθηκαν ξανά στη δουλειά για να βελτιώσουν την εικόνα τους, να αποφύγουν τα λάθη (που ήταν αρκετά) που έκαναν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι για να δώσουν τη μάχη τους μέσα στο αφιλόξενο Μπακού και να επιστρέψουν στην Κύπρο με την πρόκριση για τα Play off στις αποσκευές τους.

Ξέρουν τι τους περιμένει
Τόσο ο Πορτογάλος τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας, όσο και οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν τι θα συναντήσουν στην έδρα της αντιπάλου τους την ερχόμενη Πέμπτη. Μια «καυτή» ατμόσφαιρα, την οποία φροντίζουν να δυναμιτίζουν με δηλώσεις τους άπαντες στην Κάμπαλα. Ο κ. Εμάνουελ είπε ότι ο αγώνας της Πέμπτης είναι παιγνίδι για άντρες και πως οι παίκτες του θα είναι έτοιμοι για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσουν.

Χρειάζεται βελτίωση
Τα πράγματα είναι απλά. Ο Απόλλωνας θα πρέπει να βελτιωθεί μεσοαμυντικά γιατί ιδιαίτερα στον άξονα ήταν το μεγάλο του πρόβλημα, μαζί με το δεξί άκρο της άμυνας, όπου δημιουργήθηκαν τα μεγάλα ρήγματα και οι Αζέροι δημιούργησαν πολλές φάσεις για εκτός έδρας παιγνίδι. Αν ο Απόλλωνας μείνει ανεπηρέαστος από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο ξεκίνημα του αγώνα και αν δεν επαναλάβει τα προχθεσινά λάθη, τότε θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο του. Και αυτό γιατί επιθετικά θα βρει τις στιγμές του, θα κάνει τις ευκαιρίες του και έχει την ποιότητα για να τις αξιοποιήσει. Άλλωστε για να προκριθεί ο Απόλλωνας θα πρέπει να σκοράρει, και μάλιστα ίσως περισσότερα από ένα γκολ. Η λεμεσιανή ομάδα θα πάει προετοιμασμένη στο Μπακού και αποφασισμένη για να πάρει την πρόκριση με τεράστια προσπάθεια.

Επιβάλλεται ενίσχυση
Στον προχθεσινό αγώνα φάνηκε επίσης κάτι ξεκάθαρα. Ότι ο Απόλλωνας χρειάζεται ενίσχυση. Η ομάδα θέλει ακόμα έναν μέσο (κατά προτίμηση 8άρη) και έναν ακόμα ακραίο. Όταν η τριάδα Γκουλιόν, Σακκέτι και Ντα Σίλβα κουράστηκε, στον πάγκο δεν υπήρχε άλλος μέσος πέρα από τον Ρόσα για να τους αντικαταστήσει. Μάλιστα με τους τραυματισμούς των Κυριάκου και Στογιάνοβιτς η ανάγκη για έναν ακόμα μέσο μεγάλωσε. Επίσης η ομάδα θέλει έναν ακόμα πλάγιο γιατί ουσιαστικά είναι μόνο με τους Παπουλή, Ζοάο Πέδρο. Οι Ρόσα και Τουράμ που έχουν αγωνισθεί δεν είναι η θέση τους, ενώ ο Στυλιανού που έπαιξε για λίγο εκεί, είναι μεν η φυσική του θέση, όμως στην πρώτη ομάδα καθιερώθηκε σαν μπακ. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αυτές οι κινήσεις και άμεσα έτσι ώστε οι νέοι ποδοσφαιριστές να μπουν στο κλίμα της ομάδας το συντομότερο και να είναι έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα