Απόλλων: Πεισμωμένοι και αποφασισμένοι για την αντεπίθεση

Η νίκη είναι το μόνο πράγμα που απασχολεί τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την Ανόρθωση.

Οι «κυανόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν για δεύτερη φορά φέτος τη μεγάλη τους αντίπαλο και να μπουν στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα δεν το κρύβουν ότι έχουν ενοχληθεί αφάνταστα από τον τρόπο με τον οποίον έχασαν στη Λευκωσία και θέλουν να ξεκινήσουν από αύριο ένα νέο σερί νικών, που θα τους οδηγήσει στο πρωτάθλημα. Το αρχικό μούδιασμα στο Κολόσσι των πρώτων ημερών έδωσε τη θέση

του στην αποφασιστικότητα και στη σιγουριά ότι η ομάδα θα αντιδράσει άμεσα και θα επιστρέψει στις νίκες.Τα παιχνίδια στο Τσίρειο πρέπει ν' αποτελέσουν για τον Απόλλωνα το εφαλτήριο για την τελική επίθεση ανακατάληψης της κορυφής. Σε δέκα αγώνες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα οι «κυανόλευκοι» μετρούν 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα στην πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ οι ισοπαλίες ήταν με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ. Οι παίκτες του Ιοάν Αντόνε μετράνε 26 τέρματα ως γηπεδούχοι (δηλαδή βάζουν 2,6 ανά παιγνίδι στο Τσίρειο), ενώ δέχθηκαν 10, δηλαδή έχουν μ.ο. ένα γκολ ανά παιχνίδι. Μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη ήταν το 5-0 επί της Σαλαμίνας και ακολουθεί το 4-0 επί του Οθέλλου. Δύο φορές κέρδισε με 3-0 (Ομόνοια, Εθνικός), ενώ με 2-0 επιβλήθηκε της Δόξας. Με ένα γκολ διαφορά κέρδισε μόνο την Αγία Νάπα (1-0) και τον Ερμή (3-2). Ο στόχος που έχει τεθεί είναι οι νίκες σε όλους τους αγώνες, αλλά ιδιαίτερα στη Λεμεσό. Αν ο Απόλλωνας αξιοποιήσει την έδρα του, τότε θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον στόχο του.

Ο Ιοάν Αντόνε ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της ομάδας του για την αυριανή αναμέτρηση. Ο Ρουμάνος τεχνικός δούλεψε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε τομείς στους οποίους θέλει να βελτιωθεί ο Απόλλωνας και σε κάποια λάθη που έγιναν και που δεν θέλει να επαναληφθούν. Επίσης έδωσε έμφαση και στην ψυχολογία των παικτών του, η οποία είναι σε εξαιρετικά επίπεδα, αφού κανένας «κυανόλευκος» δεν επηρεάστηκε από την αναπάντεχη τροπή που πήρε ο τελευταίος αγώνας της ομάδας.Με τους ίδιους 11Όλα δείχνουν ότι ο κ. Αντόνε δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό του σχήμα και θα εμπιστευτεί τους ίδιους 11 που ξεκίνησαν και στη Λευκωσία. Φυσικά υπάρχει και η σημερινή προπόνηση, όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα χαλάσει μια συνταγή που ήταν πετυχημένη τις προηγούμενες εβδομάδες. Αυτό που θα αλλάξει είναι ο τρόπος που θα αγωνιστεί ο Απόλλωνας, αφού στο Τσίρειο έχει άλλη δυναμική, ενώ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα αδύνατα σημεία των αντιπάλων του. Επίσης ο κ. Αντόνε δούλεψε πολύ με τους παίκτες του στις στατικές φάσεις, αφού θέλει η ομάδα του να γίνει ακόμα πιο παραγωγική εκμεταλλευόμενη και τα κόρνερ αλλά και τα φάουλ που κερδίζει σε καλά σημεία. Φυσικά σε αυτό το κομμάτι αποτελεί μειονέκτημα για τον Απόλλωνα ότι απουσιάζουν οι Σανγκόι και Ρομπέρ, που μαζί με τον Μεριέμ έχουν την ευθύνη εκτελέσεως όλων των στημένων που κερδίζει ο Απόλλωνας.Με δύο αγώνες τιμωρήθηκε από τη Δικαστική Επιτροπή ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου, για δηλώσεις που έκανε και έτσι δεν θα είναι αύριο στο Τσίρειο. Είναι η 2η φορά τη φετινή περίοδο, που ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Απόλλωνα τιμωρείται για κάποια δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα