Απόλλων: Πανέτοιμοι και αποφασισμένοι

Αποφασισμένος και πανέτοιμος ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει σήμερα στο μεγάλο λεμεσιανό ντέρμπι την ΑΕΛ και ως μοναδικό στόχο έχει τη νίκη. Μια νίκη που αν πάρει, θα του δώσει ώθηση για τη συνέχεια και θα ικανοποιήσει τον κόσμο του.

Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το παιγνίδι για την ομάδα, αφού το τρίποντο σε τέτοιους αγώνες στο ξεκίνημα του μαραθωνίου δίνει περισσότερο από τρεις βαθμούς. Και ο φετινός Απόλλωνας έχει ανάγκη να στείλει σε όλους μήνυμα επιβεβαίωσης των δυνατοτήτων του. Ο Πέδρο Εμανουέλ προσπάθησε

να εκμεταλλευτεί όσο καλύτερα μπορούσε τη διακοπή του πρωταθλήματος για να βελτιώσει την ομάδα του, να διορθώσει όσα δεν λειτουργήσαν όπως ήθελε στις πρώτες δύο αγωνιστικές και να παρουσιάσει ένα Απόλλωνα πεινασμένο για νίκες και επιτυχίες.
Ο Πορτογάλος ξέρει τη σημασία παιγνιδιών σαν το σημερινό, που για τον κόσμο είναι απαίτηση η νίκη και για αυτό προετοίμασε την ομάδα του όσο καλύτερα μπορούσε. Δοκίμασε διάφορα πράγματα στις προπονήσεις για να κάνουν καλύτερο τον Απόλλωνα, ενώ μελέτησε διεξοδικά τον αντίπαλο για να τον κτυπήσει στα αδύνατά του σημεία. Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» τόνισε στους παίκτες του ότι για να κερδίσουν σήμερα θα πρέπει να έχουν πάθος, καθαρό μυαλό και να περιορίσουν στο ελάχιστο τα λάθη. Για τον κ. Εμανουέλ κλειδί για νίκη του Απόλλωνα σήμερα είναι να μπορέσει η ομάδα του να επιβάλει τον δικό της ρυθμό.
Με εξαίρεση τους Κυριάκου και Βασιλείου, ο Απόλλωνας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για τον καταρτισμό της 11άδας. Υπάρχουν φυσικά παίκτες σημαντικοί, όπως οι Μερκής και Μέζγκα, που ακόμα δεν είναι 100% έτοιμοι για το αρχικό σχήμα, ενώ και ο Στογιάνοβιτς που έχασε πολλές προπονήσεις λόγω Εθνικής μάλλον θα είναι στον πάγκο. Σίγουρα οι απουσίες λόγω Εθνικών και οι καιρικές συνθήκες λόγω σκόνης δυσκόλεψαν το έργο των «κυανολεύκων» στις προπονήσεις, όμως δηλώνουν όλοι πανέτοιμοι για να διεκδικήσουν τη νίκη στο σημερινό ντέρμπι.

Και πάλι με 4-1-4-1
Ο Πέδρο Εμανουέλ δύσκολα θα διαφοροποιήσει το πλάνο του και θα παρατάξει τον Απόλλωνα με σχηματισμό 4-1-4-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπρούνο Βάλε, ενώ στο δεξιό άκρο της άμυνας θα επιστρέψει ο Νούνο Λόπες. Αριστερά θα βρίσκεται ο Ελίζιο. Το κέντρο της άμυνας θα το αποτελούν και σήμερα ο Φρέιρερ Αραούχο και ο Ζαϊμέ Σιμόες. Ο Εστεμπάν Σακκέτι θα πάρει τη θέση του ανασταλτικού μέσου και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του. Τις δύο θέσεις μπροστά του διεκδικούν οι Άλεξ Ντα Σίλβα και Φάρλεϊ Ρόσα, ενώ σε μια πιο αμυντική έκδοση του συστήματος θα βρεθεί ο Μάρκος Γκουλιόν. Ο Βούλγαρος Σλάτσιεφ ίσως αποτελέσει την έκπληξη του Πορτογάλου τεχνικού. Στην επίθεση ο Άμπραχαμ Γκίε θα είναι στην κορυφή, με τον Φώτη Παπουλή στο ένα φτερό και έναν εκ των Κονσεϊσάο Τουράμ ή Ζοάο Πέδρο στο άλλο. Υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Βραζιλιάνος να παίξει στην κορυφή και να μείνει εκτός ο Γκίε.

Πόλος έλξης
Το λεμεσιανό ντέρμπι αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους του Απόλλωνα και το σημερινό δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Δύσκολα θα γεμίσει η Δυτική εξέδρα, όμως οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν αρκετό κόσμο για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να φθάσουν προς τη νίκη. Η μπουτίκ του Απόλλωνα θα είναι και σήμερα ανοικτή από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 για να εξυπηρετεί τους φίλους της ομάδας, ενώ δεν θα ανοίξουν ταμεία στο γήπεδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Απόλλωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα